Časová osa běsnění střelce na Filozofické fakultě

22. prosince 2023·Zprávy·Redakce

(Foto Profimedia)

Mladý muž (†24) zaútočil ve čtvrtek ve čtvrtém patře budovy Filozofické fakulty Univerzity Karlovy a pak se přemístil na ochoz, odkud střílel do lidí na ulici směrem k Mánesovu mostu. To ale nebylo jeho první krveprolití. Podívejte se na děsivou časovou osu běsnění střelce, kterou přináší Blesk.

12:20

Policisté obdrželi informaci, že 24letý David K. pocházející z obce Hostouň na Kladensku odcestoval do hlavního města Prahy s tím, že se svěřil, že si chce vzít život.

12:45               

Otec Davida K. byl nalezen doma mrtvý.

14:00

Kriminalisté zjistili, že David K. je studentem filozofické fakulty a že ve dvě hodiny má mít v Celetné ulici přednášku. Do budovy okamžitě bezodkladně poslali své jednotky.

14:22

Policejní jednotky ukončily evakuaci objektu v Celetné ulici, přičemž prováděly další pátrací úkony po Davidovi K.

14:59

První informace o střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy na Palachově náměstí. Policejní hlídky na místo dorazily během několika minut.

15:20

Zásahové jednotky oznámily, že na ochozu objektu školy se nachází bezvládně tělo Davida K. “Střelec byl eliminován. Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných,” oznámila policie na síti X.

Zprávy - další články

Doporučujeme