8 rad, díky kterým nebude vašemu psovi zapáchat z úst

10. dubna 2018·Články·Lukáš Vaněk

Pokud máte doma psa, pak se vám jistě alespoň jednou stalo, že mu silně zapáchalo z pusy. Jestli ne, tak se o jeho ústa staráte velmi dobře. Pro zbytek majitelů psů je tu však osm tipů, jak zabránit zápachu z úst vašeho čtyřnohého miláčka.

Pravidelné čištění zubů

Špatný psí dech znamená z velké části zanedbanou péči o zuby. Nemocné zuby a dásně vedou k život ohrožujícím zdravotním problémům. Proto svým psům čistěte zuby alespoň jednou týdně.

Žvýkačka na zuby

Zubní žvýkačka je vhodná náhrada, pokud svým mazlíčkům zapomenete vyčistit zuby. Nejvíce se doporučují žvýkačky s obsahem hřebíčku, skořice a chlorofylu.

Pšeničná tráva

Tato surovina je bohatá na živiny, enzymy, minerální látky a aminokyseliny. Je vhodná i při detoxikaci. Navíc je je to surový zdroj chlorofylu, který působí jako vynikající osvěžovač vzduchu.

Přípravky do vody

Další jednoduchý způsob péče o psí ústa je přípravek, který se vsype do misky s vodou. Jde o koktejl enzymů, chlorofylu a jiných složek, které vašemu psu a jeho ústům zaručeně prospějí.

Probiotika

Probiotika jsou živé organismy, které jsou prospěšné pro trávení a pro zdraví trávícího systému. Užívejte probiotik zejména pro psy a hned poznáte, že zápach z úst vašeho mazlíčka přestane.

Kokosový olej

Kokosový olej nejen posiluje trávicí systém, imunitní systém a metabolické funkce, ale také pomáhá v boji proti psímu špatnému dechu. Stačí pouhá lžička oleje do pejskova jídla.

Olej z Azadirchaty

Jde o výtažek z indické rostliny, která pomáhá kůži i v péči o ústa. Výtažky se podávají i malých černých tobolkách, které se mohou psům dát dvakrát za týden do jídla.

Skořice

Pokud máte rádi sladkou vůni a váš pes trpí zápachem z úst, pak můžete skořici nadrtit a trochu ji zamíchat do psího krmení. Mazlíčkovi to neublíží a ještě k tomu mu bude hezky vonět z úst.

Články - další články

Doporučujeme