Pes, který štěká, nekouše? Největší mýty o psech

27. září 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Neustále slýcháme spousty a spousty mýtů, které jsou o našich mazlíčcích řečeny, že jen stěží poznáme, kdy se jedná o pravdu a kdy nikoliv. Tady je však několik pověr, které se dají s jistotou vyvrátit. Které nesmyslné či nepřesné tvrzení to jsou? S informacemi přišel webový portál Můj chlupáč.

Psi vidí černobíle

Říká se, že psi jsou barvoslepí a vidí pouze černobíle. Není to tak úplně pravda. Nemají sice takové spektrum jako lidé, ale několik barev dokáží rozeznat.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Psí sliny léčí

Pokud se pejsek zraní, automaticky si ránu olizuje. To ale neznamená, že psí sliny obecně léčí. Psí sliny obsahují mnoho bakterií, a pokud bychom si my nechali naše otevřené rány olizovat od našeho čtyřnohého miláčka, přivodili bychom si nemalé zdravotní problémy.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Fena by měla mít alespoň jednou štěňata

Pokud vám přijde líto, že by se vaše fenečka nestala ani jednou matkou vlastních štěňátek, musíte myslet na to, že psi nejsou lidi a opravdu takovou lítost pociťovat nebudou. Ani jedna březost za život nepředejde zdravotním problémům. Jedna fenka může mít několik štěňat a ne všem se podaří sehnat vhodný domov.

Ilustrační foto (Shutterstock)

To jsou blechy psí, ty na člověka nejdou

Tahle legendární hláška zazněla i ve filmu Na samotě u lesa, ale už tam se ukázala jako mylná. Takové blechy mohou potrápit, jak vašeho chlupatého mazlíčka, tak i vás samotné. Nepodceňujte proto řádnou péči.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Pes, který štěká, nekouše

Tady není o čem se dohadovat. Psi štěkají z různých důvodů a jedním z nich může být i varování před možným útokem v podobě kousnutí. Ne každý pes, který štěká, tak má v úmyslu kousnout. Ale u každého z nich to tak může někdy být.

Ilustrační foto (Shutterstock)

Koktejl - další články

Doporučujeme