Ani tohle výročí s manželem neoslaví. Lucie Křížková zavzpomínala na den, kdy jí Křížek požádal o ruku

2. listopadu 2022·Celebrity·Redakce

Lucie Křížková s manželem Davidem. (Foto: ČTK)

Před patnácti lety se modelka Lucie Váchová vznášela na vlně neskutečného štěstí. Její partner, jachtař David Křížek jí požádal o ruku. Dnes se Lucie jmenuje Křížková, ale radosti moc nezažívá. Její manžel je stále ve vězení. Lucie na památný den zavzpomínala na svém instagramu.

V roce 2003 se Lucie Váchová stala Miss České republiky. O další čtyři roky později se radovala z dalšího životního kroku. 1. listopadu 2007 ji její partner David Křížek požádal o ruku, na kterou modelka a dnes i moderátorka odpověděla Ano. „David vybral datum 1. 11. záměrně, dobře se pamatuje,“ prozradila Lucie.

Podle jejích slov na toto datum jachtař nikdy nezapomněl. „Tak jsem zvědavá dnes večer, až bude volat,” posteskla si moderátorka pořadu Sama doma. Tento rok ale výročí společně neoslaví, protože sportovec je aktuálně ve vězení, kde si odpykává trest za zpronevěru. Soud mu letos trest ze tří a půl roku zvýšil. A to na pět let, takže usměvavou moderátorku čeká takových výročí ještě více.

View this post on Instagram

A post shared by Lucie Křížková (Váchová) (@lucie_krizkova)

Zásnuby se tehdy odehrály na exotickém ostrově Morro a vypadá to, že vše proběhlo velmi spontánně. Jachtař s sebou neměl žádný šperk, který by své drahé navlékl na prst. V doprovodu širokého příbuzenstva zakoupil cestou z Madeiry, přes rovník až do Brazílie, docela obyčejný prstýnek u stánku na trhu. „I kdyby to byl jen prstýnek z trávy, zásnuby jsou vyznáním lásky,“ shrnul romantický akt sportovec.

Prsten sice vyšel zhruba na tři stovky, ale moc dlouho parádu nedělal. Po pár dnech totiž zčernal, takže už ho nemohla nosit. Doma ho ale má stále na památku schovaný. „O zásnubách a neobyčejném prstenu za 10 eur, který s Davidem přeplul Atlantik, se píše v knize Plavba snů,“ doplnila modelka s odkazem na román, který její manžel napsal letos v březnu.

Nyní půjde kniha do tisku, protože sbírka na vydání byla úspěšná a za pár dní by měla vyjít. Kniha vznikla během odloučení od rodiny, v době, kdy se známý sportovec dostal do těžké životní situace. Plavba snů je také sdělením, že i chyby a zaváhání se dají přetavit v něco dobrého, že i v těžké chvíli musíte jít dál, plánovat, doufat a věřit v dobré konce,“ píše se v anotaci.

Celebrity - další články

Doporučujeme