Anička Slováčková promluvila otevřeně o nemoci a útrapách dospívání

26. září 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Anna Julie Slováčková. (Foto: se souhlasem Anna Julie Slováčková)

Zpěvačka a herečka Anna Julie Slováčková odtajnila v pátek v České televizi svou první 13. komnatu. Otevřeně tak promluvila nejen o léčbě rakoviny. Popsala i složité dětství a dospívání, kdy vyrůstat v rodině slavných rodičů nebyl žádný med. Ty totiž na děti kladou často velké nároky a ony si pak myslí, že musí být dokonalé, aby naplnily jejich představy.

Česká televize v pátek po 21. hodině uvedla premiérovou 13. komnatu.  Anička Slováčková vyrůstala v rodině populárních rodičů – Dády PatrasovéFelixe Slováčka. Velice drsný svět showbyznysu tak poznala již ve velmi raném věku. Získala pocit, že jen když bude dokonalá, může se ucházet o místo v hudebním průmyslu.

Pocity méněcennosti jsem měla velice často. Myslím si, že to byly ty pocity, které potom ve mě vyvolávaly ty depresivní stavy a hodně temný myšlenky a vlastně doteď je často mám,” popsala Anička v pořadu. Nepomáhalo tomu ani to, že si o sobě v bulváru mohla přečíst, že je “obtloustlou holčičkou slavné Dády a Felixe”. Dokonce začala kvůli depresím docházet ke psycholožce. Nebylo to ale snadné. S postupujícími roky se stavy depresí prohlubovaly.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓙𝓾𝓵𝓲𝓮 𝓢𝓵𝓸𝓿𝓪𝓬𝓴𝓸𝓿𝓪 (@anna_julie_slovackova)

Ve dvaceti letech si herečka nahmatala první bulku v prsu. Lékařka konstatovala, že je nádor nezhoubný a má to z nervů. S čímž Anička souhlasila, protože jinak její životospráva byla zdravá. Po čase přišla ale další rána. V druhém prsu se objevil zhoubný nádor. Následovaly operace a chemoterapie. Kromě rodičů jí v té době byl velkou oporou bratr Felix.

Táta jí každý den volal, a když to šlo, přijel. Snažil se tak Aničce vynahradit čas, který s ní v době dospívání netrávil, protože byl neustále na turné. Nehodlala se vzdát a boj nad touto zákeřnou nemocí vyhrála. Že je zdravá se dozvěděla těsně před loňskými Vánocemi.

View this post on Instagram

A post shared by 𝓐𝓷𝓷𝓪 𝓙𝓾𝓵𝓲𝓮 𝓢𝓵𝓸𝓿𝓪𝓬𝓴𝓸𝓿𝓪 (@anna_julie_slovackova)

Během nemoci se naplno ponořila do práce, a to jí dodávalo obrovskou sílu. Její tvorba jí dělala radost a začala se také vidět lepšíma očima a přestala se podceňovat. Natočila také svoji první sólovou desku – Aura. Mám plán žít tak, abych byla šťastná, aby lidi kolem mě byli šťastní, abych pomohla co nejvíce lidem, protože mám trošku pocit, že je to jedna z věcí, která mě nabíjí,” popsala v pořadu Slováčková.

Její maminka Dáda Patrasová v životopisném pořadu bohužel nevystoupila. Tou dobou byla totiž na dovolené.

Celebrity - další články

Doporučujeme