ANKETA: Politici považují trest pro Ratha za adekvátní. Co si myslíte Vy?

24. července 2015·Celebrity·Luboš Procházka

O selhání sociální demokracie, adekvátním trestu, ale také o frašce hovoří politici v reakci na rozsudek nad Davidem Rathem. Co si myslí posluchači Frekvence1?

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš hodnotí Ratha jako politika, který přispíval ke zhoršování politické kultury a člověka, kvůli němuž sám vstoupil do politiky. “Kvůli takovým lidem, jako je bývalý poslanec Rath s krabicemi plnými peněz, jsem vlastně šel do politiky. Je to jeden ze symbolů tradičních stran,” napsal ČTK.

Šéf ODS Petr Fiala k verdiktu nad Rathem napsal, že rozhodnutí soudu není potřeba komentovat, ale jen respektovat. “David Rath přispíval jako politik ke zhoršování politické kultury a atmosféry v naší zemi,” poznamenal. “Respektuji rozhodnutí nezávislého soudu,” podotkl k trestu pro Ratha vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek. 

Europoslanec za TOP 09 Jiří Pospíšil na Twitteru napsal, že vzhledem k výši trestů ostatních spoluobžalovaných a roli Ratha v kauze považuje jeho trest za přiměřený. To samé si myslí předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. “Na politiky, kteří se účastní korupce, musí být nahlíženo co nejpřísněji.” 

Nejkritičtěji se k průběhu soudu vyjádřil šéf poslanců Úsvitu Černoch. “Z procesu s panem Rathem se stala fraška stejně tak jako u procesu s paní Nagyovou-Nečasovou. Roky tahanic, dokazování, mediálních spekulací a tímhle tento proces nekončí. Bude trvat další roky, než bude uzavřen. Podle délky procesu a trestných činů to není selhání jednotlivce, ale celé ČSSD, která z této činnosti měla evidentně na úrovni kraje nebo republiky prospěch,” napsal ČTK.

FOTO: Michal Souček/Frekvence 1

Celebrity - další články

Doporučujeme