Brad Pitt zavzpomínal na svého otce. Promluvil o mužství i o kauze Harveyho Weinsteina

20. září 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Shutterstock

Hollywoodský herec Brad Pitt (55) patří mezi nejikoničtější muže planety a dokonce dvakrát byl časopisem People zvolen "nejvíc sexy mužem na světě". Přesto však právě otázka mužství byla v některých etapách jeho života citlivé téma. V rozhovoru pro CNN u příležitosti premiéry jeho nového filmu Ad Astra se Pitt rozhovořil o vlastních vzpomínkách na otce, svých dětech i kauze Harveyho Weinsteina.

V zatím posledním filmu Brada Pitta, sci-fi thrilleru Ad Astra, si proslulý herec zahrál roli astronauta Roye McBridea, která pátrá po svém pohřešovaném otci. Během toho však narazí na tajemství, které by mohlo ohrozit celý vesmír. Snímek režiséra Jamese Graye měl premiéru v českých kinech 19. září.

U příležitosti vydání novinky poskytl Pitt rozhovor pro CNN, ve kterém se rozpovídal i o svém vlastním vztahu s otcem. “Myslím, že to chce skoro celý život, aby si člověk uvědomil, co je jeho a co bylo jejich,” svěřil se Pitt o tpůsobu, jakým zejména rodiče formují naši osobnost již od prvních dní.

Přiznal také, jak výchova jeho otce ovlivnila jeho vztah k vlastním dětem. “Můj otec, který pocházel z extrémní chudoby, vždy říkal, že pro mě chce lepší život, než měl on sám. A podařilo se mu to. Nutí mě to uvažovat nad tím, co já jako otec musím nabídnout svým dětem, aby to bylo lepší, než to, co jsem měl já?” otevřel se herec.

Tématika nového filmu se nezabývá jen vztahy mezi otci a syny, ale i otázkami kolem mužství, zranitelnosti a osamělosti. “Všichni jsme zažili ztrátu, všichni jsme zažili silné pocity osamění. A jsme dobří v tom je potlačit, odstrčit stranou a nevypořádat se s nimi,” soudí Pitt, podle kterého velká část mužů potlačuje vlastní emoce.

To však podle něj není dobrá cesta. Naopak, člověk by se s podobnými pocity měl podle něj naučit vypořádat. “Některým z nás to jde dobře, projdou si tím a na druhé straně vyjdou jako sebejistější a více milující lidská bytost,” myslí si. Herec přiznal, že právě neschopnost vypořádat se s vlastními pocity ho nutila k pokusům o útěk, které ho dovedly až k závislosti na alkoholu.

V rozhovoru došlo i na známou kauzu filmového producenta Harveyho Weinsteina a sexuálního obtěžování. Jednou z žen, která ho obvinila, byla i herečka Gwyneth Paltrow (46), která v době incidentu chodila právě s Pittem. Poté, co se mu jeho přítelkyně svěřila, se Pitt za producentem vypravil a s jeho chováním ho konfrontoval.

“Chtěl jsem se jen ujistit, že už se nic dalšího nestane, protože tehdy měla natáčet dva filmy. Myslím, že je zajímavé, jak se pracovní prostředí obecně, ale hlavně Hollywood mění. Dynamika mezi muži a ženami se vydává novým směrem, který byl potřeba už dávno. A to je důležité říct,” pochvaluje si herec.

Celebrity - další články

Doporučujeme