Kontroverzní scéna v Tenkrát v Hollywoodu měla skončit jinak. Co se Bradu Pittovi nelíbilo?

8. září 2019·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube.com)

Snímek Tenkrát v Hollywoodu od režiséra Quentina Tarantina rozdělil diváky na dva tábory. Pro první skupinu jde o dlouhý film s úžasným koncem, kdežto pro druhou skupinu jde o skvostný film jako celek. Jedna scéna z filmu dokonce pobouřila dceru bojového mistra Bruce Lee, a to i přesto, že byla upravena i na popud herce Brada Pitta.

Když film Tenkrát v Hollywoodu vešel do kin, ohradila se proti němu Shannon Lee. Dceři mistra a popularizátora bojových umění Bruce Leeho se totiž nelíbilo, jak jej režisér Quentin Tarantino ve svém filmu zobrazil.

Scéna se odehrává během natáčení televizního seriálu The Green Hornet (Zelený sršeň, pozn. red.), v němž Bruce Lee ztvárnil jednu z hlavních rolí. Představitel mistra bojových umění Mike Moh se ve scéně popere s kaskadérem Cliffem Boothem, jehož ztvárnil Brad Pitt. Ke rvačce dojde proto, že Lee se vytahoval a choval arogantně, proti čemuž se Shannon Lee ohradila.

Rvačka nakonec skončí remízou, protože ji přeruší člen štábu. V originálním scénáři však dostal Bruce Lee od Cliffa Bootha nakládačku. Při natáčení scény si štáb včetně režiséra postupně uvědomil, že by to ve finále působilo zvláštně, kdyby taková ikona jako Lee rvačku prohrál. “Vím, že Brad (Brad Pitt, pozn. red.) měl obavy, stejně jako všichni, kdyby Bruce prohrál,” uvedl pro server Huffington Post člen štábu Robert Alonzo.

Podle Alonza všichni přemýšleli, jak scénu provést co nejlépe. Nejvíce proti však byl herec Brad Pitt, jehož postava měla Leeho přeprat. “Je to Bruce Lee, sakra,” cituje představitele Cliffa Bootha Robert Alonzo. Scéna nakonec byla upravena, ale Leeho chování nikoli.

Články - další články

Doporučujeme