Británie zakázala plakát k novému albu Demi Lovato. Podle úřadu pro reklamu uráží křesťany

18. ledna 2023·Celebrity·Redakce

Demi Lovato. (Foto: Profimedia)

Plakát populární zpěvačky Demi Lovato k novému albu Holy Fvck byl stažen z britských billboardů poté, co britský úřad pro reklamu (ASA) usoudil, že uráží křesťany. Přitom album vyšlo už v srpnu loňského roku a plakáty ASA nejprve schválila. O případu informoval server Page Six.

První billboardy se objevily v Londýně loni v létě. Netrvalo dlouho, než se regulátorské úřady pro reklamu (ASA) jimi začaly zabývat. Čtyři dny po zveřejnění nechaly plakáty stáhnout z oběhu s tím, že jsou urážlivé pro křesťanskou společnost a příliš sexistické. Také název alba je podle nich zavádějící.

Na přebalu je Demi spoře oděná, svázaná a leží na matraci, která má tvar krucifixu a nohy má dané na jednu stranu. Připomíná tak Krista na kříži. Podle úřadu tak zpěvačka obrázkem a názvem alba spojuje sexualitu s posvátnými symboly. To s velkou pravděpodobností urazí mnoho veřících. Došli jsme tedy k závěru, že reklama porušuje kodex,” stojí podle serveru Page Six v prohlášení ASA.

View this post on Instagram

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

Hudební vydavatelství zpěvačky nesouhlasí s tím, že by z něj vyzařovaly nějaké urážlivé podtóny. Také dodalo, že sama ASA obdržela materiály ke schválení ještě před vydáním, a ty odsouhlasila. To potvrdila i rada a dodala, že plakát nesmí vydavatelství znovu zveřejnit. Také jsme požádali Universal Music, aby se tomuto typu reklam v budoucnu vyvarovali.Na to vydavatelství zatím nereagovalo.


Celebrity - další články

Doporučujeme