Dámský klub: Kdo má být hlavou rodiny?

26. února 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Pokud je rodina kompletní, kdo má mít rozhodující slovo? A jaké to nese výhody? Dnes se tomuto tématu věnujeme v Dámském rádia klubu Frekvence 1.

Žena generál

Maminka nejlépe ví, co uvařit, co obléct dětem nebo co zabalit na hory. Doma má svůj systém, díky němuž udržuje pořádek. Má zkrátka přehled o všem. Proto není od věci, když je to právě ona, která doma rozhoduje a má poslední slovo.

Rodinný patriarchát

V dobách dávno minulých byl jednoznačnou hlavou rodiny muž. Dnes už to není pravidlo, ale i přesto se o tuto funkci někteří muži nechtějí nechat připravit. Je to muž, který chrání svou smečku, často je to on, který svou rodinu finančně zabezpečuje a chce být oporou své ženě i dětem. Proto mu funkce hlavy rodiny sluší.

Kdo má být hlavou rodiny podle moderátorek Dámského klubu?

Aneta: Jednoznačně ženská. Jakýpak, že žena je krkem a muž hlavou, když moc dobře víme, že pokud je žena šikovná a inteligentní, tak vládne rodině celým tělem i duchem. Proč se tedy zbytečně přetvařovat, hrát jakousi komedii a předstírat, že muž je tím hlavounem.

Markéta: Mně se líbí myšlenka, že muž je hlavou rodiny. Bohužel je to jev téměř vymizelý, na úrovni bájí.

A co si myslíte vy? Má rodině vládnout muž nebo žena? Vašim názorům se budeme věnovat dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme