Dobrá zpráva! Češky unesené v Pákistánu jsou na svobodě!

28. března 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Hana Humpálová a Antonie Chrástecká unesené v roce 2013 v Pákistánu jsou na svobodě! Informovala o tom dnes turecká média. Premiér Bohuslav Sobotka potvrdil, že ženy se dnes ráno vrátily do Česka a nyní už jsou u svých rodin.

Turecká zpravodajská agentura Anadolu uvedla, že ženy, jejichž propuštění zprostředkovala turecká humanitární organizace IHH, v pátek překročily turecké hranice. Češky prý unesla ozbrojená skupina napojená na teroristickou síť Al-Káida.

“Pořád nemůžu uvěřit tomu, že jsem tady. Dokonce i teď se bojím, že je to jen sen,” citovala agentura Anadolu Chrásteckou. “Být pryč od rodiny bylo opravdu těžké. Od první chvíle, kdy mě unesli, jsem s ní chtěla být. Teď jsem hrozně šťastná a nadšená,” dodala.

“V době našeho dvouletého zajetí jsme nevěděly, kdo nás zajal. Nejenže nám neřekli, kdo jsou, ale nevíme ani, proč nás dva roky zadržovali. Bylo to velice těžké. Poprvé v životě jsme viděly zbraně a ozbrojené muže. Střílelo se tam a vybuchovaly tam bomby. Ale časem jsme si na to zvykly,” popsala věznění Humpálová.

“Měly jsme víc než dost času na přemýšlení. Myslely jsme na naše rodiny a držely jsme se naděje, že jednoho dne nás osvobodí. Poprvé za dva roky jsme viděly slunce a kolem sebe rozesmáté lidi,” dodala.

Celebrity - další články

Doporučujeme