FOTO: Rozdávali jsme skipasy v Mariánkách! Poslední zastávkou budou: Čeňkovice

5. března 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Moderátorka rádia Frekvence 1 Lubka Ponížilová přivezla ve čtvrtek skipasy do skiareálu Mariánky! V pátek budou poslední zastávkou projektu Česko lyžuje s rádiem Frekvence 1 Čenkovice v Orlických horách. Podrobnosti najdete uvnitř článku.

Lyžařské středisko Čenkovice se nachází v romantickém údolí pod Bukovou horou, na hranici Orlických hor a Jeseníků v nadmořské výšce 750 až 958 metrů. Čenkovice jsou největším ski areálem v Pardubickém kraji a řadí se do první pětky areálů s nejčistším vzduchem v Čechách.

V Čenkovicích si zalyžujete na devíti sjezdovkách, na jedné z nich je postavený snowpark s vlastním vlekem a osvětlením. Celková délka tratí činí přes 4000 metrů a většina z nich je zasněžována umělým sněhem.

Každá sjezdovka disponuje svým vlekem, který zajišťuje dopravu na vrch tratě. Trať s názvem „Třebovská sjezdovka“ je dokonce obsluhována lanovou dráhou. Na 2 sjezdovkách se pořádá noční lyžování.

Také přínznivci běžeckého lyžování nebudou ochuzeni o upravované cesty, kterých je zde 75 kilometrů. Zajímavou službou, kterou poskytují Čenkovice jsou projížďky na sněžných skútrech. Ani v Čenkovicích nechybí služby jako lyžařská škola, půjčovna lyžařského vybavení a bohaté stravovací zařízení (bufety a restaurace).

Mapa skiareálu


zdroj: skicenkovice.cz

Celebrity - další články

Doporučujeme