Herci se zase musejí vypořádat se zavřenými divadly. Mají náhradní plán?

27. ledna 2022·Celebrity·Redakce

Dana Morávková (ČTK)

Omikron udeřil v plné síle a v divadlech se ruší jedno představení za druhým. Chybí nejen diváci v hledišti, ale i herci, kteří by představení hráli. V každém představení je někdo, kdo je zrovna nemocný nebo v karanténě, a tak není možné. nehledě na to, že hrát pro poloprázdný sál není vůbec nic příjemného. Co nyní budou dělat herci z Divadla Bez zábradlí, které právě z tohoto důvodu zavřeli? To nám prozradil Blesk.

“Ze zdravotních důvodů ZRUŠENO!” tak to stojí u spousty divadelních představeních v posledních dnech. Výjimkou není ani Divadlo Bez zábradlí, které ruší všechna představení a herci tak přicházejí o práci. Jak to s nimi teď bude?

Divadelní představení bývá pravidelnou obživou českých herců a hereček, takže zrušená představení a zavřená divadla pro ně znamenají čára přes rozpočet. Stejně tak jako tomu již bylo v předchozích letech. Blesk vyzpovídal několik předních divadelních herců a hereček.

Dana Morávková a Jana Švandová naštěstí mají záložní plán, díky kterému pro ně zrušená představení není až takový problém. “Mám jinou práci, hraju i jinde, to se spíš zeptejte mladých herců,” řekla Blesku Švandová. “Ta situace je taková, s tím se nedá nic dělat. Je to stejné, jako kdyby vám zavřeli noviny nebo jakoukoli jinou práci, také byste se museli porozhlédnout po jiné práci,” dodala známá herečka Dana Morávková. Roman Zach má naštěstí plno práce s televizními seriály. Kromě 1. MISE, kde hraje, se také objevil ve Hvězdách nad hlavou.

A problémem nejsou jen nemocní herci, ale také fakt, že lidé teď zkrátka do divadel nechodí a majitelům a ředitelům divadel se nevyplatí platit herce, kteří by hráli pro prázdný sál. A tak se uzavřít divadlo rozhodl právě i jeden z majitelů Divadla Bez zábradlí Josef Heřmánek, bratr herce Karla Heřmánka. “Všem bylo jasné, že divadlo nejde v této situaci dělat – jen minulý týden jsme kvůli onemocnění covidem mezi herci museli zrušit šest představení na poslední chvíli. Je to nepříjemné, ale paradoxně je plánovaná delší pauza pro všechny přehlednější,” řekl pro Seznam Zprávy ředitel divadla.

Celebrity - další články

Doporučujeme