Hvězda z Harryho Pottera přiznala, že během natáčení čelila rasismu: Zakázali mi o tom mluvit

15. března 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Warner Bros. Pictures

Herečka Katie Leung (33), která ve filmové sérii o Harrym Potterovi ztvárnila roli jeho první lásky Cho Changové poprvé v otevřeném rozhovoru promluvila o rasismu a šikaně, kterým v průběhu natáčení čelila. Filmaři tehdy měli dívce nařídit, aby o nepříjemných zkušenostech pomlčela.

Filmová představitelka Cho Changové Katie Leung se v podcastu Chinese Chippy Girl minulé pondělí poprvé svěřila o negativní stránce své účasti na sérii o Harrym Potterovi. Leung se ve filmech objevuje od čtvrtého dílu s názvem Harry Potter a Ohnivý pohár. Ještě dříve, než samotné natáčení v roce 2005 začalo, už měla tehdy šestnáctiletá herečka dostávat nenávistné vzkazy a čelit rasistickým poznámkám od filmových fanoušků.

“Jednou jsem Googlila své jméno a našla jsem webovou stránku, která byla věnována fanouškům Harryho Pottera. Pamatuji si, že jsem tam četla komentáře, a byly plné rasistických s***ek,” uvedla herečka, která se sice narodila ve Skotsku, ale má čínské kořeny.

Podpory ze štábu se jí ale nedostalo, ba naopak. “Pamatuji si, že mi řekli, ‘Podívej, Katie, nic takového jsme neviděli. Žádné z těch webovek, o kterých se mluví. A pokud se tě na to zeptají, prostě řekni, že to není pravda. Že se to neděje,'” popsala Leung v podcastu. Ta to podle svých slov filmařům odkývala, ačkoli stránky viděla na vlastní oči. Zároveň popsala, že ji nikdo nepřipravoval na práci s médii a novináři.

“Byla jsem hrozně moc vděčná, že jsem se dostala tam, kam jsem se dostala,” vysvětlila, proč tehdy filmaře poslechla. “Říkala jsem si, možná kdybych něco řekla… Ale nemohla jsem to udělat,” svěřila se po letech. Leung tehdy prý šikanu a nadávky zkrátka vytěsnila, ale s ohledem zpět už si není zcela jistá, zda to byl správný postup.

Celebrity - další články

Doporučujeme