Jágr je v Praze! Účast na šampionátu bude ještě řešit s Růžičkou

22. dubna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Hokejový útočník Jaromír Jágr večer přiletěl z Floridy do Prahy a ve čtvrtek se zapojí do přípravy národního týmu v Brně. Třiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa zopakoval, že o jeho účasti na květnovém šampionátu v Praze zatím není jasno. S koučem Vladimírem Růžičkou bude Jágr svou účast na turnaji řešit.

“Já jsem se zatím bavil s Růžou asi tak minutu. Plán je takový, že pojedu do Brna, tam si sedneme a pobavíme se, co a jak dál,” řekl Jágr novinářům po příletu do Prahy. “Uvidíme, jaká bude situace. Hlavně nesmíme zapomenout, že spousta hráčů vypadne z prvního kola (Stanleyova poháru). Uvidíme podle toho, kdo přijede a pak se rozhodneme. Jsme dospělí lidé, tak se dokážeme dohodnout nějakým způsobem.”

Nastoupit by mohl v pátek v Brně v závěrečném duelu Euro Hockey Tour proti Finsku, který bude generálkou na šampionát, do něhož naši vstoupí o týden později proti Švédsku. Zatím o svém startu nechtěl s jistotou mluvit. “Dejte mi čas, zítra Růžu uvidím. Nějakým způsobem se domluvíme. Neřekli jsme konečný slovo, jestli budu hrát, anebo ne. Rozumný je počkat, jaký hráči budou k dispozici. Máme spoustu kvalitních, kteří můžou přijet,” řekl čtvrtý nejproduktivnější hráč historie NHL.

Před odletem ale naznačil na svém facebookovém účtu, že by měl v pátek hrát. “Řekl jsem si, že na Floridě zůstanu do doby, než zaprší. A dnes se tak stalo. Zabalil jsem a už ležím v letadle. A v pátek se uvidíme v Brně na modré. Tedy doufám, protože zrovna když vám píši, pilot hlásí, že se bude opravovat letadlo,” napsal ve zprávě své Hokejové rodině.

Celebrity - další články

Doporučujeme