Káže vodu, ale pije víno. Princ Harry mluví o ekologii, přitom létá soukromým tryskáčem

29. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Princ Harry. (Foto: ČTK)

Další skandál, kolikátý už? Princ Harry zřejmě zapomněl, že nedávno mluvil o ekologické katastrofě a že je nutné změnit svoje chování. On sám se ale k manželce Meghan vrátil soukromým tryskáčem. Informoval o tom deník The Sun.

Princ Harry se vracel ke své manželce ze zápasu z koňského póla, který se konal v Aspenu. K Meghan a dvěma dětem se vrátil soukromým tryskáčem, které podle informací deníku The Sun patří jeho kamarádovi Marcu Ganzimu. Díky tomu trvala cesta z Aspenu do Santa Barbary jen dvě hodiny, ale podle dostupných informací však za tu dobu stihl letoun vypustit až 10 tun CO2 do ovzduší.

Je to jen pár měsíců, co se Harry vyjadřoval ke katastrofické změně světového klimatu, proto se není čemu divit, že ho někteří nazývají pokrytcem. Světové klima je stále ožehavějším tématem, ke kterému se vyjádřil i princ Charles. Ten apeloval na světové vědce, aby pomohli. Jinak to s planetou vidí hodně bledě.

View this post on Instagram

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

K tématu se vyjádřil i samotný Harry v rozhovoru pro Apple TV. „S tím, jak děti v dnešní době vyrůstají, je to docela depresivní. Podle toho kde žijete, vaše domovská země buď hoří, je pod vodou, nebo mizí domy či lesy,“ uvedl. Harry byl v minulosti kritizován, že v průběhu jedenácti dnů hned čtyřikrát letěl tryskáčem.

Téma ekologie je v královské rodině velmi důležitým tématem. Nyní nemáme žádnou alternativu – musíme udělat vše, co je v našich silách v krátkém čase, který nám zbývá, abychom se vyhnuli obrovské klimatické katastrofě, která již začala ukazovat svou tvář těmi nejděsivějšími způsoby,“ uvedl princ Charles pro Daily Maily.

Není se tak čemu divit, že mnoha lidem se nelíbí, že Harry cestuje soukromým letadlem jako by se nechumelilo. Asi mu nepomůže ani fakt, že spěchal za svou manželkou a dětmi Lilibet a Archiem.

Celebrity - další články

Doporučujeme