Opět poruší tradice. Lilibet pokřtí Harry a Meghan v USA. Zbytek rodiny nepozvou

23. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Harry a Meghan, ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Původně se měla dcerka Lilibet Diana pokřtít ve Winsdoru. Ale z plánů sešlo a princ Harry a jeho manželka Meghan svého druhého potomka zřejmě pokřtí v Kalifornii. A monarchové z Británie pravděpodobně ani nebudou zváni.

Zřejmě už nikoho nemůže překvapit, že Harry a Meghan opět porušují dlouholetou tradici, které se ještě před dvěma roky striktně drželi. Křest nejnovějšího člena britské královské rodiny neproběhne na hradě Windsor v kapli, kde byl pokřtěn i jejich syn Archie. Lilibet Diana zřejmě bude pokřtěna ve slunné Kalifornii, kde dvojice už druhým rokem žije.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Je nanejvýš pravděpodobné, že křtiny proběhnou v domovském státě Meghan a v utajení, ale bez kontroverzí, které obklopovaly Archie křest,” řekl uznávaný expert na monarchy Richard Fitzwilliams pro server Experess. Je tak skoro jisté, že komorního obřadu se vzhledem ke vzdálenosti nezúčastní nikdo z královské rodiny.

Kdy se ale křtiny uskuteční, je zatím další velká neznámá. Původní letní termíny oddálila koronavirová pandemie a s ní spjaté bezpečnostní restrikce. Podle některých britských médií plánovali vévodové ze Sussexu dorazit do Velké Británie v září a kvůli Harryho biografii se obřadu neměla zúčastnit královna Alžběta II. Ne však kvůli zlé krvi, ale vzhledem k tomu, že má nabitý rozvrh několik let dopředu. Už předloni si panovnice nechala ujít křtiny pravnuka Louise.

Celebrity - další články

Doporučujeme