Král grilování i skvělý posluchač. V dokumentu o princi Phillipovi vystoupil i Harry

2. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Královna Alžběta a princ Phillip (Zdroj: Shutterstock)

Princ Philip (†99) zemřel letos v dubnu, za dva měsíce by oslavil sté narozeniny. Jeho rodina na něj ale stále myslí, a proto mu připravila vzpomínkový dokument, ve kterém vystoupil i třeba i princ Harry. Informaci přinesla BBC.

Když letos v dubnu princ Phillip zemřel, média i fanoušci britské královské rodiny mluvili o tom, že byl celý život oporou své manželce, královně Alžbětě II. Jeho nejbližší na něj mají ty nejhezčí vzpomínky. V dokumentu s názvem Prince Philip: The Royal Family Remembers od BBC třeba princové William a Charles řekli, že to byl král grilování. “Miloval grilování a přeměnil ho v zajímavou formu umění,” řekl o něm jeho nejstarší syn.

I William dodal, že jeho dědeček byl na grilování “opravdovým profíkem.” “Mohu bezpečně říct, že jsme v rodině nikdy nezaznamenali případ otravy jídlem, který by šel připsat na vrub vévodovy z Edinburghu,” dodal William. Charles ocenil i to, že se zajímal o vojenské záležitosti, k srdci mu nejvíce přirostlo námořnictvo. Oba otevřeně přiznali, že považují za velké štěstí, že princ tu byl skoro sto let.

V dokumentu se vyjádřil i princ Harry. “Byl daleko více posluchačem. Víc než cokoliv jiného mi chybí jeho smysl pro humor. A chybí mi i kvůli babičce, protože vím, jak neuvěřitelně silná byla po jeho boku. Ti dva spolu byli ten nejroztomilejší pár. Za tím, co svět vidí, máte dva jednotlivce, kteří byli velmi zamilovaní a oba od útlého věku zasvětili život své službě. Bylo mezi nimi neuvěřitelné pouto,” řekl Harry dojemně.

U něj je ostatně velkým překvapením, že v dokumentu vystoupil. Po jeho odchodu do USA s manželkou Meghan nejsou vztahy s královskou rodinou právě nejlepší. V dokumentu vystoupilo více členů královské rodiny, ale chybí ta nejdůležitější osoba – královna Alžběta II. Ta ale zpřístupnila rodinný videoarchiv. Pořad byl původně zamýšlet ke 100. narozeninám vévody, které by oslavil v červnu.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme