Královna je zpátky na trůnu. Letošním Grammy opanovala Beyoncé, cenu si odnesl i Harry Styles

6. února 2023·Celebrity·Redakce

Grammy (Zdroj: Profimedia)

V USA se v noci z neděle na pondělí středoevropského času předávaly prestižní hudební Grammy. Letos si cenu odnesla třeba Beyoncé, která tak překonala historický rekord. Z malého gramofónku se raduje i Harry Styles či Lizzo. Kdo všechno si cenu odnesl? Odpovídá web Novinky.cz.

Předávání cen Grammy se letos konalo už po 65. a jejich královnou se stala americká superstar Beyoncé. Ta se stala i rekordmankou prestižní ankety, protože má doma už dvaatřiceti cen, což je nejvíce. Už před samotným vyhlášením byla královnou mezi ženskými interpretkami. A potřebovala další čtyři ceny, aby sesadila i dirigenta Georga Soltiho. Ten jich měl třicet jedna.

Vzhledem k tomu, že loňské album Beyoncé Renaissance mělo hned několik nominací, nikdo se neobával toho, že by se jí rekord nepodařilo překonat. A stalo se. Z losangelské Crypto.com si letos odnesla další čtyři sošky – za Nejlepší taneční/elektronický počin (Break My Soul), Nejlepší taneční/elektronické album (Renaissance), Nejlepší R&B skladbu (Cuff It) a Nejlepší tradiční R&B výkon (Plastic Off the Sofa). 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Na pódiu dojatě přiznala, že nechce být moc emotivní a chce si večer hlavně užít. Poděkovala svému manželovi, dětem, strýci, rodičům, Bohu a queer komunitě. Prestižní sošku za Album roku získal britský zpěvák Harry Styles, raperka Lizzo získala cenu za Nahrávku roku, skladbou roku se stala Just Like Than od Bonnie Raitt. Objevem je americká zpěvačka Samara Joy.

Celebrity - další články

Doporučujeme