Lékaři vystavili stopku! Jiřina Bohdalová ukončila divadelní kariéru

7. října 2023·Celebrity·Redakce

Jiřina Bohdalová (Zdroj: Profimedia)

Je jí 92 let, ale stále je herecky aktivní. Nyní ale lékaři doporučili Jiřině Bohdalové, aby ukončila bohatou divadelní kariéru. Informoval o tom principál Divadla Na Jezerece, kde se Bohdalová objevovala od roku 2005.

Jiřina Bohdalová v pražském divadle účinkovala od roku 2005, nyní se objevovala jen ve hře Gin Game, kde jí sekundoval herec Milan Kňažko. „Tento týden jsme navštívili Jiřinu Bohdalovou– u příležitosti ukončení její divadelní kariéry. Do Divadla Na Jezerce nastoupila 3. října 2005 a teď na doporučení primáře Kardiologického oddělení Nemocnice Na Homolce s aktivním hraním v divadle končí – a zase 3. října. Jak symbolické,” uvedl principál divadla.

Podle něj to ale nebylo smutné loučení. Ba naopak. „Celé odpoledne jsme prosmáli při vzpomínkách na osmnáct let naší divadelní spolupráce. Probrali jsme absolutně všechno, co se za posledních dvacet let v divadle stalo.Vesele i vážně. Ale spíše vesele,” pokračoval Hrušínský s tím že mu Bohdalová ukázala třeba paruky z filmu, který natáčela s Jiřím Strachem.

A přidal i jednu vtipnou historku s fenomenální herečkou. „Tak si to představte! Jiřině je 92 let a každý den ji v maskérně museli dvě hodiny líčit, aby vypadala jako stará babička! Jak říkám, neuvěřitelný přírodní úkaz. Jiřino, přeji hodně zdraví a ještě mnoho skvělých rolí ve filmu nebo v televizi. Vím, že je divadlo nesrovnatelně náročnější. Proto tohle rozhodnutí plně chápu. Díky za všechno dobré, co jsme společně v divadle zažili.

Jiřina Bohdalová si v divadle zahrála role v inscenacích Lásky paní Katty, Paní plukovníková, Generálka a Gin Game. S filmovou kariérou se ale legenda českého herectví neloučí. Za sebou má natáčení televizní filmu v režii Jiřího Strach, který má zatím pracovní název Svatá.

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme