Lumír Olšovský slaví 30 let na divadelních prknech. Podívejte se na fotky z počátku jeho divadelní kariéry

28. srpna 2021·Celebrity·Dominika Číčelová

Lumír Olšovský (Foto se souhlasem archiv Lumíra Olšovského)

Sympaťák, herec a dabér Lumír Olšovský se na svém facebookovém účtu pochlubil, že je tomu již třicet let, co začala jeho životní éra na prknech, jenž znamenají svět. Začíná tak další dekádu a při té příležitosti nostalgicky sdílel fotografie z prvních představení, kde měl příležitost ukázat svůj herecký talent.

Talentovaný a stále pohledný herec Lumír Olšovský sdělil, že jeho herecká kariéra začala téměř na den přesně před třiceti lety. Na svém facebooku se podělil o krásné fotografie z představení, se kterými začínal a jistě se vryla hluboko do jeho srdce. “Včera to bylo přesně třicet let. Takže dnes začínám další dekádu divadelnickýho života. A je to pořád větší jízda!!!” napsal Lumír k příspěvku.

Na fotografiích, z nichž jsou některé ještě černobílé, je zvěčněn i například po boku své bývalé ženy Kateřiny Petrové. Ta celý příspěvek okomentovala zděšenými slovy: “Pane bože, to už je tak dávno?” “Neboj, ještě máme celý život před sebou, ženo,” odpověděl ji na to Lumír. Mimo ni mu pod příspěvkem gratulovalo spoustu lidí, především jeho hereckých kolegů, kteří s láskou vzpomínají na jeho činoherní i muzikálové role.

Lumíra jste však mohli vidět i na televizních obrazovkách. Nejvíce se vryl do paměti diváků jako návrhář Hugo v seriálu Ošklivka Katka. Navíc ho můžete slyšet v každém druhém zahraničním filmu, jelikož svůj medový hlas propůjčil nespočtu filmových postav. Dnes působí jako vedoucí souboru muzikálu a operety plzeňského Divadla Josefa Kajetána Tyla a žije v registrovaném partnerství s divadelním historikem Pavlem Bárem.

Fotografie, které nám dal Lumír k dispozici ze svého archivu, jsou například z představení: Někdo to rád horké, Hello, Dolly!, Noc na Karlštejně nebo Zpívání v dešti, za které získal cenu Thálie.

Foto: Archiv Lumíra Olšovského (se souhlasem)

Celebrity - další články

Doporučujeme