Marta Jandová o práci na Frekvenci 1: Umělci nechápou, jak zvládám pracovat každý den

3. června 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová·Luboš Procházka

Marta Jandová, foto: Frekvence 1

Marta Jandová (47) patří už od roku 2019 k nejvýraznějším tvářím Frekvence 1. Práci v rádiu zpěvačka ocenila hlavně v pandemii, v dobách lockdownu ji totiž podle jejích slov doslova zachránila. Kolegové z řad umělců ale prý vůbec nechápou, jak může pracovat každý den. 

Martu Jandovou mohou posluchači Frekvence 1 slyšet v rádiu každý všední den od 10 do 11 hodin dopoledne. V pořadu Co se děje s Martou Jandovou zmiňuje zajímavé aktuální události, ale i historky ze svého soukromého života.

“Je to moje každodenní práce. Někteří kolegové se mi smějí, protože si myslí, že chodím třeba jednou týdně nebo tak, a já pak řeknu ne, každý všední den. A oni se všichni ptají jak to zvládáš, to já bych v životě nezvládnul,” svěřila se v rozhovoru se šéfem zpravodajství Frekvence 1 Lubošem Procházkou v rámci vysílání TV Blesk.

Režim umělců je odlišný

Pracovní zvyky umělců jsou totiž značně odlišné od většiny obyvatel. “Přece jenom my umělci jme zvyklí, že třeba makáme tři měsíce v kuse, a to je opravdu každý, každičký den. Ale pak je třeba zase měsíc víceméně volno,” vysvětlila Jandová.

“Nebo třeba tři dny, kdy člověk pracuje od rána až do noci, skoro se ani nevyspí, a pak má najednou dva dny úplný volno. A tady to je opravdu zvláštní, mít ten dennodenní režim, že já prostě připravím dítě do školy, odvezu ji do školy, a jdu sem, jdu se připravovat a jsem tady sice jenom tu hodinu, ale přece jenom mám práci,” popsala zpěvačka a moderátorka.

Pozitivní a zajímavé informace

Ve svém pořadu se snaží divákům nepřidávat do života zbytečnou negativitu, ba naopak jim třeba zlepšit den. “Je to Co se děje s Martu Jandovou, takže já si tak různě vyhledávám informace, které mě zajímají, které si myslím, že jsou pozitivní. Proto nejsem politická a proto neříkám nic až tak dramatického,”uvedla. Témata a informace si vyhledává zhruba hodinu každý den.

“Samozřejmě mluvím občas i o mém postřehu z pohledu mámy malé holčičky. Bulvární info mě moc nebaví, proto do tohoto šuplíku sáhnu jen když se stane opravdu něco, o čem mi to nedá nemluvit,” prozradila pro Frekvenci 1.

Moderátorka přiznává, že i pro ni samotnou je důležité udržovat se v obraze. “Snažím se říkat pozitivní zprávy, zajímavé zprávy, které zajímají i mě, a slyším to od mých fanoušků, že je to vždycky fajn, že se dozvědí něco nového,” pochvaluje si.

K přípravě na vysílání má několik oblíbených stránek, z kterých zjišťuje různá výročí, data narozenin slavných osobností a aktuální informace. “Musím říct, že za ten rok a půl, co se připravuji, tak jsem získala opravdu spoustu a spoustu informací o všem možném,” ohlíží se. “A ten Meky. Bez něj si tu hodinu nedokážu představit,” vyzdvihla kolegu, od které se prý také dozvěděla spoustu věcí. Meky Žbirka (68) na Frekvenci 1 uvádí vlastní hudební pořad s názvem Tento song – Meky vybral, Meky prožil.

Celebrity - další články

Doporučujeme