Nečekaný dar: Jedna z divaček Výměny manželek nám poslala přes 300 tisíc na opravu zámku, řekl Stropnický

2. května 2021·Celebrity·Lenka Skrzeczkova

Bývalý politik a novinář Matěj Stropnický (Foto: ČTK)

Bývalý politik a novinář Matěj Stropnický se spolu se svým partnerem, hercem Danielem Krejčíkem nedávno objevil ve známé reality show Výměna manželek. Představili tam také své neobvyklé bydlení na zámku. Tento díl vzbudil mezi diváky velmi pozitivní reakce. Po odvysílání se jim ozvala jedna z divaček s tím, že by jim ráda přispěla vyšší částkou na opravu jejich zámku. Celý příběh popsali v Show Jana Krause.

Přihlásit se do Výměny manželek nebyla iniciativa ani jednoho z páru. V rozhovoru pro Show Jana Krause dokonce přiznali, že reality show předtím neznali. Televize nás sama oslovila, tak jsme se podívali na jeden, dva díly a viděli jsme, že ti lidé se tam chovají, jako by tam šli proti sobě záměrně bojovat. To myslím není nutné. Tak jsme se rozhodli, že se je nebudeme snažit nachytat a budeme se k nim chovat jako k návštěvě. Na tom jsme se shodli,” vzpomínal Matěj Stropnický v Show.

View this post on Instagram

A post shared by Daniel Krejčík (@dan.krejcik)

Aby to bylo spravedlivé, tak se pár rozhodl losovat, kdo půjde jako náhradní “manželka” do nové rodiny. My jsme vlatsně oba chtěli jít pryč. Bylo to v lednu, kdy bylo venku minus třináct stupňů, a byl to jeden z nejlepších způsobů, jak na deset dnů vypadnout z toho baráku. Tak jsme si střihli a já jsem to vyhrál. Ale nepočítal jsem s tím, že v druhé rodině bude šest dětí, přičemž tomu nejmladšímu bylo pět měsíců,” popsal Daniel Krejčík.

Nečekaný dar na opravu zámku

Stropnický uvedl, že veškerý čas stále věnuje opravám zámku. Už jsme tam tři a půl roku a máme za sebou tři zimy,” řekl novinář v pořadu. Nikdo z nich nečekal, že se jim po Výměně jedna z divaček pořadu ozve a bude jim chtít dát poněkud větší finanční částku na opravu jejich barokního zámečku. Starší paní Naděžda z Prostějova mě po telefonu zysypala vědomostmi, co si o našem zámku dohledala. A asi po čtvrt hodině povídá, že její maminka po osmašedesátém emigrovala. V USA se znova vdala a ona i otčím už zemřeli, před  pár měsíci jí umřel i manžel a děti nemá. Z toho dědictví, co získala, nám chtěla přispět na zámek. Chtěla, aby to byla nějaká konkrétní věc, co po ní zbude s tím, že nám daruje tak okolo čtvrt milionu korun, řekl Stropnický Janu Krausovi.

View this post on Instagram

A post shared by Daniel Krejčík (@dan.krejcik)

Dohodli se tedy na částce 309 431 korun, kterou využijí na zastřešení věže. Nejprve si myslel, že se paní znovu už neozve. Abych pravdu řekl, volají nám různí lidé. Vesměs milí, ale hodně věcí pak vyšumí, to už patří k věci,” dodal Matěj. Když se ráno podíval na zámecký účet, nemohl věřit svým očím. “Peníze byly na účtu. S paní Naděždou jsem samozřejmě mluvil už osobně a do Prostějova posílám velké poděkování, řekl v Show.

Pokud se lidé budou chtít na zámek podívat, tak je osobně provedou jeho majitelé. Od začátku zámkem provádíme. Máme jeden okruh, který pojímáme každý jinak,” uvedl bývalý politik.Od každého se dozvíte něco úplně jiného. Dan má rád strašidla, pověsti a pohádky, já mám rád fakta, souvislosti a data. Takže dobré je dát si nejprve to moje a pak to jeho pro odlehčení,” popsal v pořadu.

Celebrity - další články

Doporučujeme