START FOTBALOVÉ LIGY: 5 důvodů, proč ji máte sledovat!

24. července 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Oba hlavní favorité Plzeň a Sparta dnes rozehrají nový ročník fotbalové ligy! Viktorka zahájí obhajobu zlatých medailí domácím duelem se Slavií, pražští vicemistři zavítají do Jihlavy. Oba celky se budou chtít pozitivně naladit na úterní vstup do kvalifikace o Ligu mistrů, kvůli které jejich zápasy přeložili ze soboty! Přečtěte si pět důvodů, proč byste měli nový ročník fotbalové ligy sledovat.

1.“Uplakaný“ Baroš

Bývalý reprezentant se upsal na dva roky Mladé Boleslavi. Z Baníku odešel uražený, protože klub o něj údajně neměl zájem.

Potáhne „ostravská baletka“ Boleslav v boji o poháry? Nebo bude kritizovat, kňučet a neustále padat, jako do nedávna v Ostravě?  

První indicii přineslo 2. předkolo Evropské ligy. K odvetě do norského Strömsgodsetu Milan Baroš neodletěl, protože mu nevyhovuje umělá tráva. A Boleslav z poháru vypadla.

2. Zdravá Plzeň

Poprvé v historii věří sázkové kanceláře víc Plzni než Spartě. Přitom rozpočet klubu je o 150 000 000 menší než ten sparťanský.

Klub si svoje hvězdy udržel, do důchodu odešel jen Horváth. Pokud Plzeň postoupí do hlavní fáze Ligy mistrů, nechá si trenér Koubek udělat další vítězné tetování.

3. Druhá Sparta

I když titul nevyhrál, dostal kouč Ščasný opět šanci. Majitel Sparty Křetínský si ho chválí. Nic to ale neznamená. Kouče Lavičku chválil taky.

Být trenérem ve Spartě je jezdit na černo MHD: vyhodit vás můžou kdykoliv. Cíl je jediný: titul a Liga mistrů. To motivuje, ale i svazuje.

4. Kouká ten, kdo platí

Poprvé bude zápasy ligy vysílat také placená televize. Práva na šlágry kola si koupila O2 TV.

Kolik fanoušků si za to zaplatí? Má projekt v českém prostředí šanci? Pokud ano, znamená to pro český fotbal velkou revoluci v toku peněz.

5. Rozkročený boss Pelta

Jako šéf fotbalové asociace chce kvalitní ligu, evropské poháry a reprezentaci na Euru.

Jako majitel Jablonce chce se svými „Galácticos“ konečně titul. Fotbal tím trpí. Pelta ne.

Díky tomu je nejmocnějším mužem českého fotbalu. 

Celebrity - další články

Doporučujeme