Těhotná modelka Emily Ratajkowski plánuje své dítě vychovávat bezpohlavně. Vybrat si má až v osmnácti

27. října 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / emrata

Americká modelka s polsko-irskými kořeny Emily Ratajkowski už se nemůže dočkat, až na světě přivítá své první miminko. Své dítě ale s manželem plánuje vychovávat tak trochu netradičně. Pohlaví si totiž jejich potomek má sám vybrat až v osmnácti. 

S diskuzemi o genderových stereotypech přibývá na světě rodičů, kteří se své děti rozhodnou vychovávat takzvaně bezpohlavně, tedy ani jako chlapce, ani jako holčičky. Jedním takovým párem jsou i americká topmodelka Emily Ratajkowski (29) a její manžel Sebastian Bear-McClard.

V eseji pro nové číslo American Vogue Ratajkowski oznámila, že pohlaví miminka zveřejňovat nehodlá. Dítě si ho totiž prý vybere samo až v osmnácti. “Když s manželem oznámíme přátelům, že čekáme miminko, jejich první otázka je skoro vždycky: ‘Už víte, co byste si přáli?'” napsala modelka, která prý svému potomkovi nechce nutit genderové stereotypy.

“Rádi na to odpovídáme, že nebudeme znát pohlaví našeho dítěte, dokud mu nebude 18 a samo nám to neřekne,” pokračuje v eseji. Modelka uvádí, že se podobnému prohlášení většina lidí směje. Přesto je v něm ale kus pravdy – osobnost dítěte je totiž mnohem komplexnější, než jen jaké má genitálie. “Ve skutečnosti nemáme vůbec ponětí o tom kdo – spíše než co – roste v mém břiše,” uvádí modelka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

20 weeks ? getting to know my new body

Příspěvek sdílený Emily Ratajkowski (@emrata),

Foto: Shutterstock; Instagram / emrata

Celebrity - další články

Doporučujeme