Troška se pustil do Slíbené princezny: Chudáci děti, Erben se obrací v hrobě

27. prosince 2016·Celebrity·Redakce

FOTO: Reprofoto Česká televize

Nová pohádka Slíbená princezna byla během svátků tím nejsledovanějším televizním pořadem, ale také tím nejdiskutovanějším. Mnozí diváci jsou v šoku a rozhořčení neskrývá ani režisér Zdeněk Troška, který má na kontě řadu úspěšných pohádek.

Na Boží hod, stejně jako na Štědrý den, přilákala nejvíce diváků k televizním obrazovkám premiéra pohádky v České televizi. Pohádku Slíbená princezna sledovalo 1,899 milionu dětských i dospělých diváků, což představuje ve skupině nad čtyři roky podíl téměř 38 procent. Uvedla to mluvčí České televize Alžběta Plívová.

[totalpoll id=”160320″]

I když byla pohádka nejsledovanější, doprovázejí ji rozporuplné reakce. “Včerejší kousek ze mne vyrazil jen slzy, zato dnešek ve mně probudil agresivitu. Jde o dílo, které bych pochopil u podřadného divadelního souboru, který se přemírou vulgarit, vyložených porno prvků, obhroublého humoru a příšerného češtinu snaží odvést pozornost od vlastní neschopnosti,” píše se v jednom komentáři na ČSFD.

“Bohužel nic horšího jsem na sváteční Vánoční den neviděl, parodie na Piráty z Karibiku a Zlatovlásku,” doplňuje další.

Ke kritice se přidal i režisér Zdeněk Troška. “Tohle se vážně nepovedlo. Vypadá to, že někdo vzal kameru a bez rozmyslu točil, co ho napadlo. Je to, jako když pejsek s kočičkou vařili dort,“ uvedl Troška pro Blesk.cz. “Chudáci děti a pan Erben, který se otáčí v hrobě. Chtělo se mi zvracet,” doplnil ve své drsné kritice režisér.

Autorka scénáře Iva Procházková a její manžel, režisér Ivan Pokorný, podle Trošky nectili zákon pohádek, kdy je záporná postava poražena a dobro tak vítězí, řekl Blesku.

Celebrity - další články

Doporučujeme