Uprchlíci a koronavirus? Nebuďme ovce, varuje Tomáš Klus

29. ledna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Tomáš Klus / Instagram

Zpěvák a skladatel Tomáš Klus (33) se k tématům, která hýbou společností, vyjadřuje často a rád. Nenechal si pro sebe ani názor na aktuální paniku kolem rychle se šířícího koronaviru. "Zase mi píšete, že co budu dělat až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery," vzkázal lidem. 

Písničkář Tomáš Klus (33) se za své názory rozhodně nestydí. Když si něco myslí, neváhá s tím vyjít ven a sdělit svůj pohled na věc svým fanouškům i odpůrcům. Když se proto mezi Čechy začala šířit panika z nového koronaviru, nemohl si odpustit vyjádřit s k tématu ani tentokrát.

“Toho strachu, co denně nasáváme, se bojím víc, než morové rány. Čeří totiž nenávist. Zase mi píšete, že co budu dělat až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery… Co to z nás vlastně hovoří?” napsal Klus na sociální sítě.

“Jak to, že palčivé jsou katastrofy až v momentě, kdy ohrožují bezprostředně naše komfortní zóny; do té doby a po jejich vytěsnění za hranice, je nám příčina šumák? Proč tolik pozornosti, co těch 81 obětí nebudí sběrné tábory v Řecku, kde se jako k infekčním chováme k lidem stiženým válkou; co s nimi bude? Lépe řečeno, co bude s lidstvem, které se začíná chovat nelidsky?” zamyslel se.

“Panika je na místě, ale aktivizovat by se měl soucit a odhodlání pomáhat si bez rozdílů dresů, nikoli tendence separovat (se). Žijeme v globálním světě, což nese benefity, ale i výzvy vypořádat se s globálními problémy, jež nelze ustát jinak než spolu. Nezlehčuji hrozbu, jen upozorňuji na meritum věci. Nebuďme ovce, co se dají do pohybu jen hrozbou vlka,” vyzval hudebník na Instagramu své sledující.

View this post on Instagram

Toho strachu co denně nasáváme se bojím víc, než morové rány. Čeří totiž nenávist. Zase mi píšete, že co budu dělat až budou mé děti kašlat krev, po tom, co jsem zveřejnil status o koronaviru. Stejně jste mě strašili uprchlíkama, že budou masově znásilňovat mé dcery.. Co to z nás vlastně hovoří? Jak to, že palčivé jsou katastrofy až v momentě, kdy ohrožují bezprostředně naše komfortní zóny; do té doby a po jejich vytěsnění za hranice, je nám příčina šumák? Proč tolik pozornosti, co těch 81 obětí nebudí sběrné tábory v Řecku, kde se jako k infekčním chováme k lidem stiženým válkou; co s nimi bude? Lépe řečeno, co bude s lidstvem, které se začíná chovat nelidsky? Panika je na místě, ale aktivizovat by se měl soucit a odhodlání pomáhat si bez rozdílů dresů, nikoli tendence separovat (se). Žijeme v globálním světě, což nese benefity, ale i výzvy vypořádat se s globálními problémy, jež nelze ustát jinak než spolu. Nezlehčuji hrozbu, jen upozorňuji na meritum věci. Nebuďme ovce, co se dají do pohybu jen hrozbou vlka. #❤️ #?️ #sp⭕️lu

A post shared by spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus) on

Klus se přitom k nové nemoci vyjádřil již o den před tím, 28. ledna. Tehdy na svém Instagramu sdílel obrázek s porovnáním nového viru a klasické chřipky. Právě v reakci na něj mu pak někteří lidé psali rozčílené vzkazy.

View this post on Instagram

Příspěvek panice. K panennskému viru. Děkuji @hanzahumenska ?❤️?? @staymedik

A post shared by spolu@tomasklus.cz (@tomas_klus) on

 

Celebrity - další články

Doporučujeme