VIDEO: Trenér Růžička na skrytě natočeném videu! Řešil půl milionu!

13. dubna 2015·Celebrity·Luboš Procházka

Krátce před začátkem mistrovství světa musí reprezentační trenér hokejistů Vladimír Růžička řešit možné nesrovnalosti z jeho předchozího angažmá ve Slavii! Na Youtube se totiž objevilo video z jeho jednání s otcem hokejisty Davida Palaščáka, které naznačuje, že Růžičkovi zaplatil 500.000 korun za to, že jeho syn bude působit v pražském klubu. K celé záležitosti už se vyjádřil i sám Růžička. A také hokejová Slávie. Ta od něj dala ruce pryč!

Reakce hokejového svazu a Vladimíra Růžičky:

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Růžička má i nadále plnou důvěru vedení Českého svazu ledního hokeje (ČSLH). To se za jedenapadesátiletého kouče postavilo poté, co se na internetu objevilo video z jeho jednání s otcem nejmenovaného hráče. Nahrávka naznačuje, že muž Růžičkovi zaplatil 500.000 korun za to, že jeho syn bude působit ve Slavii. Sám Růžička v prohlášení uvedl, že bude celou situaci řešit právní cestou.

Zástupci ČSLH v prohlášení uvedli, že prioritou Růžičky je nyní příprava na mistrovství světa v Praze a Ostravě. “ČSLH i celý realizační tým proto vyvinou maximální úsilí, aby spor, jehož podstata s reprezentací žádným způsobem nesouvisí, nijak neovlivnil přípravu národního mužstva,” uvedl tiskový mluvčí svazu Zdeněk Zikmund.

Vedení ČSLH se proto rozhodlo, že až do konce šampionátu se stejně jako Růžička nebudou ke kauze vyjadřovat. Samotný Růžička vydal prostřednictvím ČSLH prohlášení, ve kterém potvrdil, že od nejmenovaného otce přijal prostřednictvím svého kamaráda Jiřího Moučky dvakrát 250 tisíc korun, nejednalo se však podle něj o úplatek, ale o sponzorský příspěvek.

“O vývoji jednání i přijetí hotovosti jsem v obou případech bezodkladně informoval tehdejší předsedy představenstva klubu, s nimiž jsem také průběžně konzultoval další postup tak, aby nebyl poškozen klub. Vzhledem k absenci právní dokumentace však peníze nemohly být zaúčtovány, a proto jsme se dohodli, že je uložím do trezoru,” uvedl Růžička, podle nějž se následně ze sponzorského příspěvku kvůli chybějící dokumentaci stala půjčka. “O níž se při jednáních rovněž hovořilo. Proto byla celá částka v listopadu 2014 bezhotovostní transakcí vrácena, čímž jsem považoval celou záležitost za uzavřenou,” řekl Růžička.

Bývalý dlouholetý trenér i generální manažer Slavie kategoricky odmítl, že by se na úkor klubu obohatil, jednal jakkoliv nestandardně či dokonce nezákonně. “Nikdy jsem nepřijal jakoukoliv finanční částku výměnou za příslib zvýhodnění kteréhokoliv hráče. Celou kauzu vnímám jako uměle vykonstruovanou a účelově načasovanou do doby vrcholících příprav na mistrovství světa s cílem poškození mojí osoby a hokejové reprezentace,” uvedl Růžička. Zároveň řekl, že se rozhodl věc předat právnímu zástupci.

Reakce hokejové Slávie

HC Slavia Praha nemá s aktuální kauzou nic společného. Spojovacím článkem je sice osoba Vladimíra Růžičky, ale ten jednal sám za sebe, nikoli za klub. Klub není viníkem současné kauzy Vladimíra Růžičky, ani s ní nemá nic společného.

 

HC Slavia Praha neví nic o sponzorském daru ve výši 0,5 mil Kč, statutární orgán nepověřil Vladimíra Růžičku či pana Moučka, aby s konkrétní osobou jednal. Od února 2013, kdy na konci měsíce došlo ke změně akcionářské struktury a do představenstva byli zvoleni pánové Richard Benýšek a Vladimír Pitter, rozhodně žádné „takové“ peníze v klubu nebyly účetně evidovány. Představenstvo nebylo ze strany Vladimíra Růžičky o takovém postupu informováno.

„Od doby, kdy jsem vstoupil do Slavie a stal jsem se 19. 4. 2011 členem představenstva, se nic takového nestalo a Vladimír Růžička za mnou s takovou věcí nepřišel,“ informuje Vladimír Pitter.

Z vyjádření Vladimíra Růžičky bohužel není možné identifikovat, jakého časového období se kauza týká a jakou pozici ve Slavii v té době zastával. Mohl, a zřejmě byl, akcionářem, členem představenstva, trenérem a sportovním ředitelem. Ale podstatné je to, že v účetnictví žádný takový sponzorský dar není. Jak a za jakým účelem Vladimír Růžička peníze přijal, by měl bezodkladně zveřejnit a vysvětlit on sám.

HC Slavia Praha také považuje za nutné zdůraznit, že představenstvo klubu nemá žádný takový trezor, kde by tyto peníze byly uloženy.

Vyjádření Vladimíra Růžičky rozeslané ČSLH je velmi nejasné. Mimo jiné říká, že celá částka byla bezhotovostní transakcí vrácena, jak uvádí Vladimír Růžička. Vzhledem k tomu, že v listopadu 2014 neměl dispoziční oprávnění, rozhodně se nejednalo o účet HC Slavia Praha.

Vyjádření Vladimíra Růžičky rozeslané ČSLH navíc velmi ostře odporuje tomu, co řekl deníku Blesk, kde je i audio záznam rozhovoru. A velmi si protiřečí ve svých vyjádřeních i se svým kamarádem Jiřím Moučkem, který prezentuje částku jako půjčku osobě Vladimíra Růžičky, přičemž půjčka nemá nic společného s HC Slavia Praha. To ostatně tvrdí i Vladimír Růžička pro deník Blesk. Jeho tiskové vyjádření rozeslané hokejovým svazem je však jiné.

Vladimír Růžička se odvolává na účelovou konstrukci ze strany médií. Bohužel jako HC Slavia Praha musíme konstatovat, že účelově nyní jedná Vladimír Růžička a snaží se celou kauzu shodit na HC Slavia Praha.

HC Slavia Praha
-neeviduje žádný sponzorský dar v objemu 2x 250 tisíc korun přijatý v hotovosti 
-nemá v zápisech představenstva, že by došlo k tomu, že představenstvo někoho pověřilo jednáním 
-nepověřila Vladimíra Růžičku, aby v tomto směru s kýmkoliv jednal 
-neposlala ze svého účtu nazpět takovou částku obchodnímu partnerovi 
-prohlašuje, že celá záležitost je osobní iniciativa Vladimíra Růžičky 
-prohlašuje, že pokud Vladimír Růžička říká v prohlášení rozeslaném ČSLH, že jde o účelovou konstrukci vůči němu, tak stejně účelově nyní postupuje vůči Slavii 
-konstatuje, že je smutné, že ČSLH „přikryl“ svým jménem vysvětlení a jednání Vladimíra Růžičky bez ohledu na skutečnost, že poškozuje jméno HC Slavia Praha

Celebrity - další články

Doporučujeme