Víla kmotřička v nové Popelce má být bezpohlavní. Život jí vdechne Billy Porter

12. března 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / theebillyporter

Co by bylo s Popelkou, kdyby jí nikdy nepomohla víla kmotřička? V takovém případě by její příběh pravděpodobně vypadal úplně jinak. V nové filmové adaptaci slavné pohádky ale kmotřičku tak, jak ji známe, nenajdeme. Klíčovou postavu si zahraje držitel několika cen Billy Porter (50) a jeho kmotřička prý bude bezpohlavní.

Nová adaptace slavné Popelky z dílny studia Sony Pictures bude zase trochu jiná, než ty předešlé. Pohádka se začala natáčet již minulý měsíc a divákům nabídne skutečně hvězdné obsazení. Vedle Billyho Portera si v ní zahraje např. Camila Cabello jako Popelka, Idina Menzel jako Popelčina zlá macecha nebo Pierce Brosnan jako král.

Z toho, že získal roli kmotřičky, je Porter podle svých slov naprosto nadšený. “Minulý týden mi na place došlo, jak silný je to okamžik, že já hraji vílu kmotřičku,” svěřil se Billy Porter pro UNILAD.

“Magie nemá žádné pohlaví. Představujeme tuto postavu jako bezpohlavní – tak to alespoň já hraji, a je to opravdu silné. Víte, je to klasika. Je to klasická pohádka pro novou generaci,” popsal herec.

Pro roli bezpohlavní víly je Porter zřejmě ideálním kandidátem. Broadwayský herec a zpěvák se v minulosti sám postaral o otevření diskuze kolem genderových stereotypů, když si na významné akce oblékl róby kombinující mužský smoking a dámské večerní šaty.

Scénář k nové verzi Popelky napsal James Cordon, který se ve filmu angažuje také jako producent. Do kin by se měla dostat v únoru roku 2021.

Celebrity - další články

Doporučujeme