Zakázaná láska a smrt v oblacích. Půjde princ William ve stopách svého tragicky zesnulého jmenovatele?

5. ledna 2022·Celebrity·Barbora Turková

Princ William (Zdroj: Shutterstock)

Když se dnes řekne princ William, většině lidí se vybaví sympatický nástupce na trůn, syn prince Charlese. Jeho a jeho manželku, princeznu Dianu (†36) inspiroval k pojmenování Princ William z Gloucesteru (†30), který se narodil před 80 lety. Informaci uvedl Honey Nine.

Život prince Williama z Gloucesteru byl sice velmi krátký, ale o to výživnější. Dnes by se dalo říct, že se mu docela podobá Meghan Markle, protože princ rozhodně nebral zřetel na královský protokol a dělal si, co chtěl. Byl to syn prince (†74) a vévodkyně Alice (†102) a narodil se jako nejstarší dítě 18. prosince 1941.

Z otcovy strany byl bratrancem královny Alžběty II. a na její svatbě v roce 1947 jí dokonce nesl vlečku. Tehdy byl podle primogenitury čtvrtý v řadě na trůn. „William byl vnuk krále Jiřího V. a synovec dvou dalších králů, Jiřího VI. a Edwarda VIII. V určitém smyslu byl ale úplně jiný, než ostatní princové. Byl zapomenutou hvězdou královské rodiny. Fascinující mladý muž s velkým potenciálem do budoucnosti – velmi inteligentní, silný a statný, dobrodružný a sexy,říká královský životopisec Christopher Wilson pro Honey Nine.

Princ byl pořádný divoch, přezdívalo se mu “princ Playboy” nebo “James Bond královské rodiny“. Pro mladého Charlese to byl největší idol. Mladý dobrodruh se odmítl smířit s královským protokolem a v 60. letech si dělal, co chtěl. V roce 1968 odjel pracovat pro britskou ambasádu do Tokia, kdy plánoval žít “normální” život. Princ miloval letectví, a proto se rozhodl, že do Japonska poletí vlastními silami. Cesta z Londýna do Tokia mu malým letadlem zabrala 16 dní.

V Tokiu se seznámil s krásnou Maďarkou Zsuzsanou Starkloff, které se přezdívalo Zsuzsi a v Japonsku se živala jako modelka. Jenže jako svobodná matka se britské královské rodině moc nelíbila. Jakmile se v Británii dozvěděli, s kým Williamem chodí, poslali za ním princeznu Margaret, sestru Alžběty II.

Ta ale Williamovi krásnou Maďarku schválila a postavila se na jeho stranu. Ona sama milovala rozvedeného otce dvou dětí Petera Townsenda. Palác ale trval na svém a chtěl, aby si William svatbu rozmyslel. V roce 1969 ale postihla Williamova otce mrtvice, a tak se jeho syn vrátil do Londýna.

Rodina na něj tlačila, aby vztah ukončil. „V 60. a 70. letech se královská rodina necítila bezpečně, bála se o svou budoucnost,“ vysvětlil Christopher Wilson. Cokoli, co by mohlo očernit pověst rodiny, bylo proto pokud možno potlačeno. William se ale nevzdal a své milé věnoval zásnubní prstýnek. Osud tomu ale chtěl jinak, protože 28. srpna 1972 došlo během letecké soutěže k nehodě. Pár minut po startu se princovo letadlo zřítilo a jeho život vyhasl ve třiceti letech. Mladý princ byl pak pohřben s replikou prstenu, který dal své milované Zsuzsi, na prstě.

Celebrity - další články

Doporučujeme