Ze zubařky herečkou. V hereckém prostředí je mi dobře, na medicínu nemám vlohy, říká Sára Korbelová

21. dubna 2024·Celebrity·Barbora Turková

Sára Korbelová (Zdroj: Profimedia)

Rodiče si přáli, aby se stala lékařkou nebo lékárnicí, jako její maminka. Sára Korbelová si ale vybrala zcela odlišné povolání, protože ji uhranulo herectví. Objevila se v seriálech Ulice, #martyisdead či Sex O´Clock a také si zahrála princeznu Violo v poslední štědrovečerní pohádce Klíč svatého Petra. Sára Korbelová byla hostem podcastu Trefa do Černé(ho) u Lucie Černé.

Mladá herečka Sára Korbelová se více a více dostává do povědomí diváků. Pomohl jí k tomu třeba seriál #martyisdead nebo štědrovečerní pohádka Klíč svatého Petra. Na svůj věk (22 let) toho má za sebou už docela dost. Na tom, že se stane herečkou, měla podíl její sestřenice. „Asi v 11 letech jsme si spolu hrály a já tam odříkávala nějaký monolog. Ona tehdy chodila do ZUŠky a říká mi, že bych mohla být herečkou a jestli to nechci zkusit. Máma mě zapsala do různých agentur, začala jsem dělat komparz a po prvním natáčení jsem si řekla, že to je prostředí, ve kterém chci být,” vzpomíná herečka, jejíž sen ovšem byl stát se zpěvačkou a tanečnicí. „Tanec je pro mě terapie. Když mám v sobě moc emocí, zapnu si hudbu a tancuju.” Rodiče si přáli, aby se stala lékařkou nebo lékárnicí, ona sama mířila za kariérou zubařky. „To ale nevyšlo, protože nejsem dost trpělivý člověk na to, abych studovala medicínu. Máma je ale lékárnice, to prostředí se mi líbí,” usmívá se.

Nakonec se lékařství nevěnuje ona, ani její bratři. Všichni jsou totiž herci a možná je ovlivnil i jejich dědeček Karel Engel, který stál u vzniku českých filmových kaskadérů. „Nebyl to úplně primární vliv, ale určitě se to na mě podepsalo. Ukazoval mi staré scénáře a fotky z natáčení. Taky mě naučil nastoupit a vystoupit z jedoucího auta a mým spolužákům ukazoval různé chvaty,” směje se Korbelová s tím, že většinu kaskadérských kousků si na natáčení zatím dělala sama. „Bylo to jen pár pádů nebo boje.”

Za zlomové považuje dvě svoje role – Kristýnu v #martyisdead a Emu v Sex O’Clock. #martyisdead je seriál o kyberšikaně a sama herečka je na sociálních sítí velmi aktivní. „Vnímám to jako důležité téma; každý, kdo se na internetu pohybuje, se s kyberšikanou určitě setkal. Je důležité o tom edukovat mladé lidi. Sama jsem jí zažila; když je to nějaká oprávněná kritika, tak se nad tím zamyslím, ale bezpředmětné hejty neřeším.

Rodiče berou moji roli Emy v Sex O´Clock v pohodě

Seriál Sex O´Clock se stal v Česku velkým fenoménem a dá se říct, že je odpovědí na úspěšný projekt Netflixu Sex Education. „Seriál mě nadchl, ještě než byly castingy, a jsem ráda, že mohu být jeho součástí,” směje se Sára s tím, že při natáčení nemá se stydlivostí problém. „Během natáčení máme k dispozici koučku intimity a měli jsme i víkenový workshop, kde nás učili, jak s tím pracovat. Když jsme pak přišli na plac, bylo tam velmi profesionální prostředí. V porovnání s tím, co jsem zažila jinde, jsem cítila velký komfort,” popisuje Korbelová s tím, že se těšila na to, co na její roli řeknou rodiče. „Vzali to v pohodě. Moje odhalování je až v pozdějších dílech, takže si navykyli na postavu Emy a na to, že budou prožívat její příběh a nebudou ho brát jako můj život.” Ohlasy na seriál jsou skvělé; dotočila se druhá řada a všichni doufají ve třetí.

Jestli mají Češi na nějaký filmový formát vysoké nároky, jsou to štědrovečerní pohádky. Sára Korbelová se objevila v té poslední Klíč svatého Petra, kde si zahrála princeznu Violu. „Profesionální kritici nepsali moc kladné recenze, ale divákům se to líbilo. Mám radost z ohlasu od diváků,” usmívá se Sára Korbelová.

Podcast Trefa do Černé(ho) můžete slyšet na platformě Youradio Talk

Celebrity - další články

Doporučujeme