Zpěvačka si prošla peklem: Tereza Kerndlová prodělala operaci děložního čípku

27. srpna 2018·Celebrity·Karolína Stránská

Krásné fotky krásné slečny. Tak vypadá Instagram Terezy Kerndlové. Na většině fotek hýří dobrou náladou a rozdává úsměvy na všechny strany. O to překvapivější je její nedávné přiznání.

Poslední týdny nebyly pro zpěvačku totiž procházkou růžovým sadem. Tereza podstoupila operaci děložního čípku. “Už je to několik týdnů zpět, kdy běžná prohlídka ukázala, že se dějou určité změny. Následně jsem si prošla dalším vyšetřením a především biopsií, abych pak po dlouhých čtrnácti dnech v telefonu slyšela negativní zprávu, kterou jsem si, nejen já, nechtěla v době čekání na výsledky připustit,” vysvětluje.

Není snadné o tom mluvit, ale myšlenka, že bych mohla něco změnit je silnější než cokoliv jiného. Tento status píšu s tím, že ne vždycky je možné z vlastního života reportovat jen to pozitivní a vlastně je pro mě nelehké v nějaké výstižné formulaci sdělit, že jsem si před nedávnem prošla obdobím, kdy jsem nebyla zdravotně v pořádku. Jsem po operaci z důvodu pozitivního nálezu na děložním čípku. Už je to několik týdnů zpět, kdy běžná prohlídka ukázala, že se dějou určité změny. Následně jsem si prošla dalším vyšetřením a především biopsií, abych pak po dlouhých čtrnácti dnech v telefonu slyšela negativní zprávu, kterou jsem si, nejen já, nechtěla v době čekání na výsledky připustit. Děkuju za všechny milující kolem mě. Za toho nejstarostlivějšího muže ve vesmíru – moji ❤️ MÉHO MUŽE! Za silnou RODINU a upřímné PŘÁTELE… taky za aktivity a koncerty, které jsem s tímto vědomím, ještě do doby operace odjezdila, protože mi to neskutečne pomohlo. Vidět se a poznat v jiném světle má i dobré stránky. Zjistila jsem, že se neuzavírám do sebe a jsem schopna se trablům postavit. Bylo mi řečeno, že za dva roky by byl z mého stavu velice vážnej onkologickej problém. Pokud se vnímáte neohrozeně a nedáváte prevenci důležitost, můžete přijít pozdě do zcela překvapivé situace a i kdyby se jedna jediná dívka nebo žena z vás, měla díky mně vyhnout vážné nemoci, vyhnout rakovině, tak mi stálo za to, vám to napsat a hlavně se nebát o tom mluvit. Stastistika nelže a je děsivá. 1000 žen v ČR onemocní a 400 jich zemře! Choďte pravidelně na kontroly a nic nepodceňujte. Prý jsem zdárný přiklad toho, že je to to nejzásadnějši, co pro sebe můžete udělat. A nejen pro sebe, ale pro všechny, kteří vás milujou. Znám tuhle situaci i z druhé strany a řekla bych, že je to ještě horší. Teď po více jak třech měsících od chvíle, kdy to vím, můžu konečně napsat – JSEM ZDRAVÁ!!! Děkuju MUDr. Janě Kulhánkové, že na to přišla včas a MUDr. Leopoldu Rotterovi z GynMeda v Brně a jeho týmu, že se postarali o mé zdraví! Nesmírně děkuju! Kvůli tomu, že šlo v mém případě o nejvyšší stupeň těžkého přednádorového stavu, budu už vždycky pod drobnohledem, ale jsem v pořádku a je to krásnej pocit! Opatrujte se! T.?

A post shared by Tereza Kerndlova (@terezakerndlova) on

S osobním problémem se však fanynkám svěřila i proto, aby v žádném případě nezanedbávali kontroly. “Bylo mi řečeno, že za dva roky by byl z mého stavu velice vážnej onkologickej problém. Pokud se vnímáte neohrozeně a nedáváte prevenci důležitost, můžete přijít pozdě do zcela překvapivé situace a i kdyby se jedna jediná dívka nebo žena z vás, měla díky mně vyhnout vážné nemoci, vyhnout rakovině, tak mi stálo za to, vám to napsat a hlavně se nebát o tom mluvit. Statistika nelže a je děsivá. 1000 žen v ČR onemocní a 400 jich zemře! Choďte pravidelně na kontroly a nic nepodceňujte, dodává zpěvačka. Sama je prý zářivým příkladem, že to nejlepší, co pro sebe můžete udělat, je na kontroly chodit. Zmínila také, že nemoc zažila i z druhé strany a ví, o čem mluví.

Tereze přejeme především brzkou rekonvalescenci a hodně zdraví!

 

Celebrity - další články

Doporučujeme