FOTO: Před 33 lety zemřel Louis de Funès! Podívejte se na jeho poslední foto

27. ledna 2016·Celebrity·Luboš Procházka

Přesně před 33 lety zemřel v nemocnici ve francouzském městě Nantes slavný komediální herec Louis de Funès. Právě tam slavného četníka »Kryšota« převezli ze zámku Clermont, kde žil a kde ho postihl infarkt. Lékařům už se ho ale nepodařilo zachránit. Podívejte se na foto pořízené několik dnů před hercovou smrtí!

Na snímku je je Louis se svým milovaným vlčákem v zahradě zámku Clermont. Je na něm vidět, že už je starší a unavený, má ale svou pověstnou jiskru v očích.

Málokdo ví, že se Funès chtěl na začátku 80. let setkat se svým fenomenálním českým dabérem Františkem Filipovským (†86). Komunistický režim tomu prý ale zabránil!

Louis si nechal na vrcholu své kariéry promítnout ukázky toho, jak je v zahraničí namlouván. A dabing Františka Filipovského ho velmi zaujal. V 70. letech mu tedy herec zaslal děkovný dopis, který ho velmi potěšil.

„Přitom já jsem měl vždy z jeho dabování rozpaky, takový mindrák. Protože mi připadalo, že ho plaguju, že se živím na překrásném nádherném geniálním komickém výkonu,“ vzpomínal před lety Filipovský.

Funès se s ním chtěl také osobně setkat. Plánoval přijet na začátku 80. let do Československa z Německa, kde vystupoval v televizi. „K té návštěvě nakonec kvůli zásahu tehdejší moci nedošlo,“ vzpomíná publicista Petr Burda.

A jeho slova potvrzuje i dcera Filipovského. „To je pravda, táta se s Louisem de Funèsem nikdy nepotkal. Jen ho s nadšením a obdivem daboval,“ řekla dcera Pavlína Filipovská.

Podívejte se, jak František Filipovský daboval Louise de Funèse:

Podívejte se na nejslavnější scény s Louisem de Funèsem:




 

 

Celebrity - další články

Doporučujeme