Zvonec a pohádky je konec. Netflix zrušil pořad vévodkyni Meghan

4. května 2022·Celebrity·Barbora Turková

Vévodkyně Meghan (Zdroj: Profimedia)

Vypadalo to jako spolupráce snů. Gigant Netflix ale velmi rychle přehodnotil spolupráci s vévodkyní Meghan. Ekonomická firma společnosti není dobrá, a proto byl zrušen Meghanin animovaný seriál Pearl. Informaci přinesl web Novinky.cz.

Internetová platforma Netflix nemá dobré ekonomické výsledky a je nucen snožovat náklady. Obětí se stala nejen vévodkyně Meghan a její seriál Pearl, ale i další projekty. Netflix ale dála tvrdí, že bude spolupracovat s ní i jejím manželem, princem Harrym. Podepsali spolu smlouvu na několik let. Týká se dokumentů, filmů, seriálů a dětských pořadů.

Netflix i kvůli pandemii koronaviru v posledních letech neustále stoupal a vypadalo to, že má neomezené prostředky na své projekty. Kvantita rostla, ale kvalita nebyla vždy úplně perfektní. Postupem času se ale rozjela řada konkurenčních platforem a Netflix se dostal do problémů. Po více než dekádě počat předplatitelů poprvé klesl.

Od ledna do března ubylo 200 tisíc předplatitelů a očekává se ztráta dalšího ca dvou milionů. Společnost navíc pozastavila podnikání v Rusku kvůli válce. Najednou tak zmizelo 700 tisíc. Čistý zisk společnosti v prvním čtvrtletí klesl na 1,5 miliardy dolarů (34 miliard korun) z loňských 1,7 miliardy dolarů. Tržby stouply o 9,8 procenta na 7,8 miliardy. Netflix připustil, že by zavedl i reklamu, zřejmě by se objevoval u levnější verze předplatného.

Co na to Jan Kraus?

Celebrity - další články

Doporučujeme