Drsná slova: známá herečka řekla, co si myslí o nových pravidlech pro Oscary

10. září 2020·Celebrity·Marek Blažíček

Zdroj fotky: Shutterstock

Hollywoodem nyní hýbe vyhláška, která nakazuje snímkům, jež budou chtít usilovat o titul Nejlepší film, nakazuje, aby splňovaly kvóty k počtu minorit ve filmovém štábu. K tomu se nyní vyjádřila známá herečka Kirstie Alley.

Kirstie Alley je známá například z filmu Kdopak to mluví, nyní se vyjádřila k pravidlům, která budou nutná pro filmy, jež od roku 2024 budou usilovat o titul Nejlepšího filmu roku. Ty budou muset mít mezi herci alespoň třicetiprocentní zastoupení mezi menšinami.

„Ve filmové Akademii jsem 40 let a ta vždy oslavovala svobodu a nespoutanost vyjádřenou skrze filmy. Nová pravidla pro udělení ocenění Nejlepší film jsou diktátorská a protiumělecká,“ nechala se v jednom ze svých tweetů slyšet herečka.

„Toto je potupa všech umělců. Dokážete si představit, že by někdo říkal Picassovi, co má být v jeho zas*aných obrazech? To jste opravdu přišli o rozum? Kontrolovat umělce a jejich myšlenky? Rozmanitosti a začlenění bychom se naučit měli, ale mělo by to být upřímné a přirozené, aby to další generace našich dětí přijaly za své bez přemýšlení.“ řekla Kirstie Alley.

Celebrity - další články

Doporučujeme