Filmový hit Ďábel nosí Pradu se vrátí jako muzikál! Pracuje na něm Elton John

29. ledna 2017·Články·Redakce

Světově známý skladatel, klavírista a zpěvák Elton John se podílí na vzniku muzikálu. Na počátku byla kniha Ďábel nosí Pradu (2003) autorky Lauren Weisberger, ta se v roce 2006 stala předlohou stejnojmenného filmu režiséra Davida Frankela. A nyní je předlohou pro velkolepý muzikál.

Elton John uvedl, že je velkým fanouškem knihy i filmu a samozřejmě také nadšenec v oblasti módy. “Už se nemůžu dočkat, až se pustím do práce na tomto velkém díle populární kultury,” uvedl.

John – vlastním jménem Reginald Kenneth Dwight – figuruje na kulturní scéně více než 50 let a je jedním z nejúspěšnějších hudebníků vůbec. Na kontě má 6 ocenění Grammy, Oscara, Zlatý Glóbus i divadelní cenu Tony.

Mezi zlaté hity Eltona Johna patří například Your Song, Candle In The Wind, Sorry Seems To Be The Hardest World, I´m Still Standing, Circle Od Life, Can You Feel The Love Tonight, You Are Ready For Love, Nikita.

Texty nově vznikajícího muzikálu má na starosti Paul Rudnick, produkce je v rukou Kevina McColluma a společnosti Fox Stage Productions a Rocket Entertainment – vede ji shodou okolností manžel Eltona Johna David Furnish. Poznali se v roce 1993 a v prosinci 2014 se stali manželi.

Články - další články

Doporučujeme