Facebook vybízí uživatele: Pošlete nám své nahé fotky, ochráníme vás

20. listopadu 2017·Články·Redakce

V rámci zavádění nové technologie, která má zabránit šíření nahých fotek třetí osobou, začal Facebook žádat uživatele o jejich nahé fotky. Stává se, že pokud dva lidé neukončí vztah v dobrém, může dojít k šíření citlivého materiálu napříč internetovým světem. Právě tomu se Facebook nyní snaží zabránit.

Je dnes trendem posílat si intimní fotografie v rámci konverzace s partnerem pomocí aplikace Messenger, ale tomu, kdo je na takové fotografii zvěčněný, se to může krutě vymstít ve chvíli, kdy vztah se svým protějškem ukončí. Nyní je zde možnost se před takovou nepříjemností, jako je zveřejnění nahé fotografie, uchránit.

Jak na to? Sami nahrajete nahou fotku na Facebook na základě vyzvání, zde se pak vytvoří “digitální podpis nahoty”, fotografie nebude nikdy dostupná, jde pouze o zabezpečení proti dalšímu šíření. Facebook snímek zanalyzuje, vytvoří digitální podpis a v případě nahrání vaší jiné nahé fotky ji bude automaticky porovnávat s tímto originálem.

Technologie pochází ze společnosti Microsoft, ten ji vytvořil v roce 2009 ve snaze zabránit šíření dětské pornografie. Nynější technologické možnosti jsou však mnohem vyspělejší a nedají se obejít tak jednoduše, jako právě v roce 2009.

Články - další články

Doporučujeme