Adam Ďurica představuje novinku Vietor a chystá se na vánoční koncerty. První proběhne v pražské Lucerně

6. října 2023·Hudba·Redakce

Adam Ďurica. (Foto: A. Ďurica)

Adam Ďurica přichází s novou skladbou Vietor. „Tento názov symbolicky prináša nový vietor aj do mojej spolupráce. Som veľmi rád, že som mohol opäť vyskúšať nového producenta, s ktorým som doposiaľ nič nenahral. Nemal som s tým žiadnu skúsenosť a musím povedať, že to bol ten najlepší ťah alebo teda najlepšie rozhodnutie, aké som mohol urobiť,“ říká Adam o vzniku písně, která určitě zazní i na vánočním koncertě v pražské Lucerně.

O produkci se postaral Martin Ledvina, který má na svém kontě množství úspěšných spoluprací i s držiteli cen Anděl nebo Českých slavíků. “S Adamem o sobě víme už několik let a asi jsme jen čekali na správnou konstelaci k naší první spolupráci. Ta nastala v létě, když jsme se pustili do písně Vietor. V procesu mě fascinovala Adamova nespoutaná muzikantská energie, cit pro detail, a hlavně jeho fantastický hlas,” přiblížil spolupráci Ledvina. “Adam měl od začátku velmi přesnou představu, jak má píseň znít a já jsem nadšený, že se mi jeho vizi podařilo ztvárnit. Třešničkou na dortu jsou soulové vokály mojí kamarádky, česko-bulharské zpěvačky Stili,” dodal.

Stili je umělkyně s bulharskými kořeny, známá svými mnoha talenty jako zpěvačka, klavíristka, DJka a skladatelka. Její klasické hudební vzdělání a zároveň bohaté zkušenosti s jazzem, soulem a R’n’b jí dávají velký hudební rozhled. Stili je také semifinalistkou The Voice of Bulgaria 2021. “Spolupráce s Martinem byla velmi přátelská. Mám pocit, že si jen dva kamarádi povídají o hudbě a přitom vznikla písnička a posouvá mě to na nový level, nebo do nového zvuku. Je to citelný posun a já se velmi teším na to, jak už budeme moci VIETOR představit mým fanouškům,” doplňuje Adam.

Píseň Vietor je doplněná o lyric video z dílny týmu JAKOBY FILMS, se kterým Adam spolupracoval mimo jiné i na klipu k písni Zatancuj si so mnou, který na YouTube přesáhl už 24 milionů views.

Adam Ďurica už brzy vyrazí na speciální vánoční koncerty. První galakoncert proběhne 9. listopadu ve Velkém sále pražské Lucerny. Další koncerty se uskuteční 5. prosince v Košicích a 7. prosince v Bratislavě.

Hudba - další články

Doporučujeme