Hitovka týdne: Elton John – Your Song

22. března 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Elton Johna - Your Song.

V sobotu bude slavit narozeniny Sir Elton John. Bude mu 76. Kdo neviděl žádný z jeho tuzemských koncertů, má teď už bohužel smůlu. Protože ten, který v pražské O2 aréně odehrál a odzpíval před čtyřmi lety, byl definitivně poslední. Byl součástí jeho rozlučkového turné, v rámci kterého naposledy objel svět. To turné trvalo dlouhé tři roky.

Elton John se po pódiích proháněl dobrých 50 let. Dnes už – jak říká – má všeho dost a chce se věnovat hlavně své rodině. S manželem, kanadským producentem a režisérem Davidem Furnishem (se kterým žije už třicet let) mají dva syny, které jim porodila náhradní matka: jednoho desetiletého a jednoho dvanáctiletého. Málokdo ví, že Elton John poprvé navštívil naši zemi už v polovině 80. let (v roce 1984 zpíval v pražském Paláci kultury a dokonce i ve Sportovní hale v Havířově). A všude zpíval i svůj megahit z roku 1971.

Tady je na F1 Elton John, který už zítra oslaví (v plné síle) 76. narozeniny a naše hitovka týdne: „Your Song“.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, jakou píseň Eltona Johna máte nejraději a proč. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak ktérá to je? 

Hudba - další články

Doporučujeme