Hitovka týdne: Take That – Pray

18. ledna 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit od Take That - Pray.

52. narozeniny slaví v pátek 20. ledna Gary Barlow, zpěvák britské skupiny Take That, což byl jeden z nejslavnějších boybandů v historii popmusic. V polovině 90. let v podstatě neměl konkurenci, snad jen lehkou – v podobě East 17. Gary Barlow byl lídrem Take That a také hlavním autorem jejich hitů.

V roce 1996 se k velkému zármutku všech fanynek Take That rozpadli, ovšem už pár měsíců poté vydal Gary Barlow svůj první sólový singl „Forever Love“. A ačkoliv tehdy nikdo nepochyboval, že to bude právě on, kdo z bývalých členů Take That udělá největší kariéru, dokonce se tehdy říkalo, že to bude nový George Michael nebo dokonce nový Elton John, tak ho nakonec slušně převálcoval Robbie Williams.

Take That se v roce 2005 znovu dali dohromady, ovšem už bez Robbieho Williamse.

Mimochodem, v roce 2009 zvolili Britové Gary Barlowa nejlepším skladatelem všech dob. Až za ním skončili John Lennon a Paul McCartney! A Gary Barlow je i autorem písničky „Pray“, se kterou Take That poprvé stanuli na prvním místě britské hitparády – v roce 1993 – tedy přesně před třiceti lety. Klip k ní natáčeli v mexickém Acapulku. Všichni tam byli do půl těla a předváděli své vypracované postavy. No a byl z toho „Nejlepší britský singl roku 1993“ a taky „Nejlepší britský videoklip roku 1993“!

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví? Nebo se stačí podívat na videoklip a napsat nám, jaké pocity ve vás vyvolává.  

Hudba - další články

Doporučujeme