Kabáti představují nový klip k písni Rumcajs miloval Manku. Ta putuje i do Hitparády F1

21. října 2022·Hudba·Redakce

Kabát. (Foto: se souhlasem Warner Music CR)

K nové písni Rumcajs miloval Manku z aktuálního alba EL PRESIDENTO natočili Kabáti i klip. Album vyšlo začátkem října, a ještě než začal oficiální prodej, získalo podle předplacených objednávek dle regulí IFPI ocenění zlaté album. Kapela vydala album po dlouhých sedmi letech. Klip je ke zhlédnutí od pátku 14. října 2022 od 16:00 na oficiálním YT kanále kapely. Novinku uslyšíte v páteční Hitparádě na Frekvenci 1, kde pro ni budete moci i hlasovat.

Režie klipu se ujal  režisér Michal Skořepa, který shodou okolností hostuje i jako muzikant na zmíněném albu. Vše se točilo na klíčovacím pozadí a reálný vzhled prostředí, ve kterém se klip odehrává, vytvořil na počítači „3D mág“ Jaro Atry tak, jak se dnes točí vizuál většiny futuristických a akčních světových filmů.

Zajímavostí je, že v klipu je vidět i několik ikon devadesátých let, jako jsou: J. Saudek, T. Řepka, K. Střihavka, ale i zahraniční hvězdy těchto let jako L. Kilmister z Motörhead, kapela KISS, ZZ Top, F. Mercury, R. Halford a další. Ti mají dodat punc autentičnosti doby, o které píseň pojednává.

Kapela Kabát se aktuálně nachází na svém halovém turné, které se mělo konat již v roce 2020, ale z  důvodů pandemie bylo odloženo. Jde o dvacet koncertů. Kapela si vybrala svou oblíbenou variantu 360°, kde fanoušci stojí a sedí kolem dokola koncertní scény.

Zajímavostí turné je, že se schyluje ke kuriózní téměř až soutěživé situaci. Kabát několik let držel rekord v návštěvnosti pražské O2 arény, ale tento rekord mu sebrala kapela Metallica. Aktuálně to ale vypadá, že si Kabát vezme svůj rekord zpět. Tak se nechme překvapit.

Novinku můžete slyšet i v páteční Hitparádě Frevence 1. Kde pro ni můžete v následujících dnech i hlasovat!

Hudba - další články

Doporučujeme