Michal Hrůza vydal novou píseň Mikádo. Na výjimečnosti jí přidává banjo Ivana Mládka

6. února 2024·Hudba·Redakce

Michal Hrůza. (Foto: Universal Music)

Zpěvák, skladatel a kytarista Michal Hrůza do světa vypustil novinku Mikádo. Po emotivní baladě Neplavec přišel s výrazným songem, který náladou nostalgicky připomíná megahit 1+1. Podle autora mnoha oblíbených rádiovek i filmových a seriálových písní je Mikádo neotřelé, jiné, a přitom se pořád týká aktuálních témat jako jsou láska nebo těžké životní zkoušky. Doprovází jej působivý videoklip, který na české scéně nelze přehlédnout.

Jde o kombinaci živých záběrů z depa parních lokomotiv v Lužné u Rakovníka a dovednosti Viktorie Štěpánové. Klip dokonale zpracovala a dotvořila,” popisuje zpěvák tvůrčí proces. Unikátní kinematografií evokující až hapkovskou filmovou poetiku tak Hrůza pokračuje v krasojízdě uměleckého ztvárnění hudby. S úspěchem se setkal i jeho poslední klip. Černobílý snímek k písni Neplavec se natáčel na břehu Baltského moře.

Nejnovější počin Mikádo se podle zpěváka týká aktuálních témat a problémů. “Jde o souboj mužského světa s láskou k někomu a něčemu. Tentokrát jsme využili název Mikádo, což je krásný ženský sestřih a zároveň název jediné dosud stojící parní lokomotivy postavené ve 30. letech ve Škodových závodech, vysvětluje hitmaker. Zajímavostí a velkou poctou je pro Michala Hrůzu to, že se doprovodného banja chopil legendární Ivan Mládek.

Hudba - další články

Doporučujeme