Infarkt znamenal konec klidného života

8. dubna 2018·Články·Karolína Stránská

Jan má něco málo přes padesát. Celý život byla zdravý a chodil poctivě do práce. Přestože žil sám, s penězi neměl problém, protože slušně vydělával. Jenže loni v červenci ho postihl rozsáhlý infarkt.

Několik týdnů byl v nemocnici, pak v rehabilitačním zařízení. I když se jeho zdravotní stav zlepšuje, je pořád na nemocenské. Stačilo pár měsíců a Janovi se obrátil celý život vzhůru nohama. Pobírá nemocenskou, ale s ohledem na povinné platby prostě nevychází.

Pokud se člověk ocitne ve složité životní situaci a nemůže si zajistit prostředky na základní životní potřeby, může se obrátit na příslušné kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR podle místa trvalého pobytu a požádat o dávky ze systému hmotné nouze.

Jan s pomocí příspěvků nakonec situaci zvládl, ale musí se hodně uskromnit. Chybou bylo, že neměl sjednané životní pojištění. Pokud někdo žije sám, je životní pojistka téměř povinností. Dobře nastavená smlouva by Janovi dorovnala výpadek mezi mzdou a nemocenskou dávkou.

Zabezpečte se proti nepřízni osudu. Poradíme vám, jak.

Navíc pokud Jan skončí v invalidním důchodu, uměla by životní pojistka dorovnat příjem i v tomto případě. Správné životní pojištění by mělo krýt dlouhodobou pracovní neschopnost, invaliditu a smrt. Pojistné částky by se ale měly pohybovat v řádech milionů korun. Životní pojištění stojí v průměru 5 % příjmů a v případě problému se rozhodně může vyplatit.

Porovnejte si životní pojištění a vyberte to nejvýhodnější ještě dnes.

 

Články - další články

Doporučujeme