Jak odpudit komáry, vosy a klíšťata? Zbavte se otravného hmyzu bez chemie

18. července 2017·Články·Redakce

Známe to všichni, není nic horšího než bzučení komára u ucha nebo nálety vos při obědě na terase. Jak vyzrát na nezvané hosty? Můžete trávit večery po tmě, zahalit se do vrstev mikin a tepláků nebo se jednoduše zavřít doma a vyjít až při prvních mrazících. Máme pro vás mnohem příjemnější řešení.

Bez chemie? Jde to

  • Domácí repelent – značka: levně
    Směs rozmarýnu, levandule a máty (pokud nemáte dohromady, stačí jednotlivě či jen kombinace dvou) funguje perfektně! Dvě lžíce bylinek zalijeme vroucí vodou – 100gramů bylinek na 1 litr vody – a necháme vyluhovat. Poté slijeme a v poměru 3:1 doplníme čistým alkoholem. Směsí naplňte rozprašovač a účinný odpuzovač je na světě.
  • Voda je pomocník
    Proti mouchám existují mucholapky a sítě do oken, která tak můžou zůstat otevřená, aniž by obtěžující masařka rušila vaši snídani či oběd. Jedna vychytávka je ale méně známá – mouchy se bojí pavučin, když tedy kolem dveří a oken naaranžujete sáček s vodou, tak se bude ve světle odraz hladiny jevit jako pavučina, ze které mají mouchy respekt.
  • Komáři nebudou mít šanci
    Voda, hnědý cukr a sušené droždí – to není zaklínadlo ale účinná zbraň proti obtěžujícímu hmyzu, kterému tato vůně bude chutnat více než vaše krev. Směs nalijeme na dno plastové lahvičky a položíme ji venku, kde chceme třeba nerušeně grilovat.
  • Kokosový olej smíchejte s levandulí – čerstvou, sušenou či klidně s extraktem – a misku dejte na okno. Mouchy bude tenhle elixír odpuzovat a nepřeletí hranici vašeho okna.
  • Vosy zaručeně přivábí voda s medem či sirupem, směs nalijte do láhve s úzkým hrdlem, ať se návštěvnice jen tak nedostane ven. Většinou se ve směsi utopí.
  • Hřebíček napíchejte do pomeranče či limety – položte ke dveřím a na okna a stůl. Je to také skvělá dekorace!
  • Levanduli naaranžujte na parapet – a hmyz v noci nevletí do pokoje, aby vás vyrušoval ze spánku bzučením

Články - další články

Doporučujeme