Trans muž úspěšně porodil miminko. Dočkal se nenávistných komentářů

28. prosince 2019·Články·Karolína Stránská

Žijeme ve 21. století a mnoho věcí, o kterých si lidstvo mohlo nechat před pár desítkami let jen zdát, je nyní možných. Pokud jste se narodili jako žena a nyní žijete jako muž, stále můžete porodit zdravé dítě.

Wyley Simpson (28), trans muž, který porodil zdravého chlapečka, se médiím svěřil, že během svého těhotenství čelil nenávistným komentářům na internetu. Musel se údajně potýkat s mnoha stereotypy.

Když 8. února 2018 zjistil, že čeká dítě, byl v šoku. Před několika lety totiž zahájil svou přeměnu ze ženy na muže a rozhodně se necítil připraven na to stát se rodičem.

Po konzultaci se svým snoubencem Stephanem se však rozhodl, že si neplánované miminko nechá a to i přes kritiku, kterou sklízel online a také fakt, že musel přerušit svou tranzici. 5. září porodil Simpson synka Rowana císařským řezem. U příležitosti oslavy šesti měsíců jejich synka se pár rozhodl promluvit o šikaně, kterou si na internetu zažili.

“Není to každý den, kdy na ulici vidíte kráčet těhotného muže. Čelili jsme docela slušné palbě kritiky. Neustále mi někdo vzkazoval, že nikdy nebudu tím pravým mužem, že chlapi nejsou těhotní a často používali zájmeno “to” místo “on”, když o mě mluvili.”

Články - další články

Doporučujeme