Jak vyzrát na únavu za volantem? TIPY, jak si zpříjemnit cestování

17. září 2017·Články·Redakce

shutterstock

Těšíte se na výlet s rodinou nebo partnerem, naplánovali jste si krásný víkend, jen kdybyste za volantem nemuseli strávit tolik času! Mít tak kouzelný prsten, otočit a ocitnout se na místě, kam vás bez pokladu princezny Arabely vede navigace přes hory doly několik hodin. Máme pro vás tipy, jak to za volantem zvládnout co nejpříjemněji.

Únava přichází k řidičům pozvolna a nenápadně, nejdříve zíváme, koupíme si několik káv, zesílíme muziku, marně. Poté se snižuje naše pozornost a tím i schopnost rychle reagovat. Začnou nás bolest záda a cítíme, že bychom si nejraději na pár minut odpočinuli. A je tu mikrospánek, který může mít tragické důsledky.

Předem si naplánujte přestávku

Mrkněte se do mapy či navigace, je cestou vaše oblíbená kavárna nebo restaurace? Naplánujte si několik příjemných zastávek, tyto malé cíle velmi pomůžou vypořádat se s dlouhou cestou před sebou – jednoduše ji rozdělte do několika úseků a na konci každého z nich se odměňte něčím, co máte rádi. Dobré jídlo, procházka, káva, prohlídka zajímavých míst.

Protáhněte se

I kdybyste měli jen zastavit na pumpě a udělat pár lehkých cviků, vaše tělo i mysl to ocení. Cestou hodně pijte, dodržováním pitného režimu budete stavět častěji kvůli toaletě a to udrží vaše tělo častěji v pohybu, který po sezení za volantem potřebuje.

Zpívejte se, povídejte si, užijte si společné chvíle

Společná cesta autem nemusí být nuda, proč by taky měla být, když cestujeme za dobrodružstvím s lidmi, které máme rádi! Ať už s rodinou nebo s přáteli, připravte si seznam oblíbené hudby, zpívejte si, proberte události uplynulých dní a už ze samotné cesty se stane nezapomenutelná vzpomínka. Ani si neuvědomíte, že jste se nestačili unavit.

Články - další články

Doporučujeme