Jak zbavit děti kašle? Maminka sdílela geniální recept na přírodní sirup

25. dubna 2019·Články·Barbora Pisingerová

Máma dvou malých dětí Carol Heaton zoufale hledala, co by mohla podat svému synkovi, aby zmírnila jeho silný kašel. Nakonec objevila recept na přírodní syrup, který si nemůže vynachválit. Když si ověřila, jak dobře funguje, podělila se o něj na internetu.

Chladných dnů už naštěstí ubývá, úplné teplo však ještě není a naše nejmenší tak pořád ještě může postihnout nepříjemný kašel. Právě to se stalo osmiměsíčnímu synovi ženy jménem Carol Heaton. Chlapec kašlal řadu dní a zdálo se, že se to vůbec nelepší. Zoufalá máma proto hledala pomoc, kde se dalo.

“Zkoušela jsem mu hruď namazat dětským balzámem, udržovat ho dostatečně hydratovaného a do nosu používat nosní sprej. Nic moc víc k dispozici není,” svěřila se žena na serveru Kidspot určeném pro matky s malými dětmi.

“Moje rodina trvala na tom, abych na něm vyzkoušela tuhle babskou radu – sirup na kašel z cukru a cibule,”popsala maminka. “V mé rodině se používal po mnoho let, moje máma nám ho dávala, když jsme byli děti. Zoufale jsem mu chtěla pomoct, aby mu bylo líp a abych se trochu vyspala,” uvedla žena.

“Je to skvělý recept, protože je opravdu snadný, jen dvě přísady, které vždycky máte ve spíži nebo v lednici. Je to rychlé a naprosto přírodní. A to nejdůležitější je, že opravdu funguje,” pochvaluje si Heaton. Podle ní je možné podávat přípravek všem dětem starším šesti měsíců.

Jak na to

Pro přípravu sirupu potřebujete tři vrchovaté polévkové lžíce cukru a půlku cibule. Cibuli nakrájejte na silné plátky a obalte v cukru. Nechte ji na pár hodin být. Mezitím se z ní začne uvolňovat šťáva, kterou později posbíráte. Dítěti podávejte lžičku šťávy každou hodinu.

Články - další články

Doporučujeme