Žena sdílela snadný trik, jak oživit bílé tenisky. Po tomhle budou opět jako nové

6. srpna 2019·Životní styl·Barbora Pisingerová

Zdroj: Ali Moore/mamamia

Kdo by nechtěl, aby jeho obuv a oblečení vydrželo co nejdéle v tom nejlepším možném stavu? Bohužel realita je často odlišná, a to zejména u bílých tenisek. Nánosy prachu, špíny z ulice a bahna je po čase zbaví zářivé čistoty a tenisky už mnoho parády nenadělají. Jak je vyčistit tak, aby vypadaly zase jako nové? Vyzkoušejte tenhle trik!

Utrpení s čištěním bílých tenisek zdá moc dobře i žena jménem Ali Moore. Ta však naštěstí objevila snadný trik, který jí tuto práci o hodně zjednodušuje. Poprvé se o něj podělila na stránkách pro ženy Mamamia.com.

Podle Moore stojí za úspěchem jedna obyčejná ingredience. A není jí nic jiného, než tablety na čištění zubních protéz! Stačí je rozpustit ve vodě. Žena doporučuje rozpustit tři tablety ve vlažné vodě, vyndat z bot tkaničky a boty i tkaničky vložit do vody.

Starým zubním kartáčkem boty radí trochu otřít a nechat je přes noc ponořené. “Ráno je dám do pračky s přípravkem na odstraňování skvrn a ručníkem (aby nedělaly hluk), a pak je dám na sluníčko, aby vyschly,” píše Moore.

Na trik prý přišla poprvé díky internetu. Žena v jedné ze skupin pro čistotou posedlé matky uvedla, že tablety na čištění protéz rozpustila a zkusila se směsí vyčistit skvrnu na své pohovce. S výsledkem pak byla spokojená.

Podle žen se dokonce nemusíte omezovat ani na textilní povrchy. Směs tablet a horké vody například báječně omyje podlahu v kuchyni.

Životní styl - další články

Doporučujeme