Vyhledávání
Zavřít
Aromatické kuřecí kari
Až vás promáčí aprílové počasí, uvařte si něcio teplého, dobrého, s vůní Indie: karí!
- 10 minut, vaření 30 minut
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nasekaná
- 4 lžičky koření garam masala
- 1 malý svitek skořice
- 2–3 lžičky mletého chilli (podle toho, jak ostré máte rádi)
- 8 kuřecích paliček bez kůže a kosti nebo 3 stehenní řízky nakrájené na proužky
- 400 ml kokosového mléka
- hrst lístků koriandru
- sůl na dochucení
Olej zahřejte v hluboké pánvi a zvolna na něm opečte cibuli, doměkka a lehce dozlatova, trvá to asi deset minut. Přidejte koření a kuře, opékejte společně dvě minuty, míchejte, aby se maso obalilo.
Kokosové mléko vlijte na pánev spolu se 100 ml vody a důkladně promíchejte.
Osolte, přiveďte k varu a pak dvacet minut zvolna duste, aby se kuře uvařilo a omáčka zhoustla. Posypte koriandrem a podávejte s rýží basmati nebo chlebem nán.