Aromatické kuřecí kari

19. dubna 2010·Jídlo a pití·Redakce

Až vás promáčí aprílové počasí, uvařte si něcio teplého, dobrého, s vůní Indie: karí!

  • 10 minut, vaření 30 minut
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 4 lžičky koření garam masala
  • 1 malý svitek skořice
  • 2–3 lžičky mletého chilli (podle toho, jak ostré máte rádi)
  • 8 kuřecích paliček bez kůže a kosti nebo 3 stehenní řízky nakrájené na proužky
  • 400 ml kokosového mléka
  • hrst lístků koriandru
  • sůl na dochucení

Olej zahřejte v hluboké pánvi a zvolna na něm opečte cibuli, doměkka a lehce dozlatova, trvá to asi deset minut. Přidejte koření a kuře, opékejte společně dvě minuty, míchejte, aby se maso obalilo.

Kokosové mléko vlijte na pánev spolu se 100 ml vody a důkladně promíchejte.

Osolte, přiveďte k varu a pak dvacet minut zvolna duste, aby se kuře uvařilo a omáčka zhoustla. Posypte koriandrem a podávejte s rýží basmati nebo chlebem nán.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme