BABICOVY RECEPTY: Jehněčí kýta z trouby

26. března 2016·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Velikonoční neděli pořádně oslavte. Je to Boží hod velikonoční a k tomu začíná letní čas. Takže se koukejte vytáhnout jehněčím!

Potřebujete: 

  • 1 jehněčí kýta
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • rozmarýn
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 cukety
  • 4 brambory
  • 1,5 dcl bílého vína
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • mladá mrkvička

Maso prosolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Přendáme do pekáče. Na stejné pánvi orestujeme česnek, nalijeme na maso. Přidáme rozmarýn, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 230°C na 30 minut. Poté přidáme brambory, rajský protlak, cibuli, sůl a bílé víno.

Po dalších 20 minutách stáhneme na 200°C, přidáme nakrájenou cuketu a necháme ještě 15 minut v troubě. Vytáhneme, omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Maso nakrájíme a necháme v omáčce prohřát.

Mladé mrkvičky osolíme a osladíme a uvaříme doměkka. Podáváme s bramborem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme