Vyhledávání
Zavřít
BABICOVY RECEPTY: Jehněčí kýta z trouby
Velikonoční neděli pořádně oslavte. Je to Boží hod velikonoční a k tomu začíná letní čas. Takže se koukejte vytáhnout jehněčím!
Potřebujete:
- 1 jehněčí kýta
- olivový olej
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- rozmarýn
- sůl, pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 cukety
- 4 brambory
- 1,5 dcl bílého vína
- 3 lžíce zakysané smetany
- mladá mrkvička
Maso prosolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Přendáme do pekáče. Na stejné pánvi orestujeme česnek, nalijeme na maso. Přidáme rozmarýn, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 230°C na 30 minut. Poté přidáme brambory, rajský protlak, cibuli, sůl a bílé víno.
Po dalších 20 minutách stáhneme na 200°C, přidáme nakrájenou cuketu a necháme ještě 15 minut v troubě. Vytáhneme, omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Maso nakrájíme a necháme v omáčce prohřát.
Mladé mrkvičky osolíme a osladíme a uvaříme doměkka. Podáváme s bramborem.